YouTube Kids Nedir? Ücretli mi?

YouTube Kids nedir, ücretli mi, nasıl kullanılır? İşte tüm dünyada çok popüler olan hizmete ilişkin merak edilen ayrıntılar!

YouTube Kids nedir, ücretli mi, nasıl kullanılır? Geçtiğimiz yıl Türkiye’de erişime açılan hizmeti merak ediyor olabilirsiniz. Dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen hizmetin ne olduğu, nasıl kullanıldığı gibi merak edilen soruları yanıtladık.

Google, ilk olarak 2015 yılının şubat ayında YouTube Kids isimli uygulamayı Android ve iOS cihazlar için kullanıma sundu. Daha sonra bazı akıllı televizyonlar için de geliştirilen hizmetin web sürümü 2019 yılında erişime açıldı.

2021 yılının nisan ayında Türkiye’de de kullanıma açılan video paylaşım hizmetinin ne demek olduğunu ve ne işe yaradığını merak ediyor olabilirsiniz. Yazının devamında Google tarafından sunulan platforma dair merak edilen soruları cevapladık.

YouTube Kids Nedir? Ücretli mi?

YouTube’da çocuklar için uygun olmayan pek çok video yer almaktadır. Dolayısıyla çocukların popüler video paylaşım platformunu kullanması uygun değil. Çocuklar için geliştirilen YouTube Kids, çocuklara daha güvenli bir ortam sunar.

Platform, çocuğunuz yaş aralığına göre içerikler gösterir. Örneğin, 4 yaş ve altındaki çocuklara öğrenme, eğlence, yartıcılık ve keşfetmeyi teşvik eden videolar yer almaktadır. Hizmeti ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

YouTube Kids Nedir-1

YouTube Kids Nasıl Kullanılır?

YouTube Kids’i kullanabilmek için önce bazı adımları yapmanız gerekiyor. İlk olarak YouTubeKids sitesini ziyaret edin. Ardından “Başlayın” butonuna basın. Karşınıza bir soru çıkacak. Bu soruyu yanıtlayın. Cevabı yazdıktan sonra “Gönder” butonuna tıklayın.

Açılan sayfada bulunan “Kabul Ediyorum” seçeneğine basın. Yeni açılan sayfada “Okul öncesi”, “Küçük” ve “Büyük” olmak üzere üç farklı buton çıkacak. Çocuğunuz 4 yaş ve altı ise okul öncesi, 5-8 yaş aralığındaysa küçük, 9-12 yaş aralığında ise büyük seçeneğini seçmeniz önerilmektedir.

Yapacağınız seçenek, hizmette görüntülenecek video türlerini etkileyecektir. Okul öncesi seçeneğinde yaratıcılık, öğrenme, eğlence ve keşfetmeyi teşvik eden videolar yer almaktadır. Küçük seçeneğinde çizgi filmler, şarkılar ve el işleri dahil birçok farklı konuda arama yapılabilmektedir. Büyük seçeneğinde ise müzik videoları, oyunlar, aile vlogları, bilimsel içerikler ve daha fazlası bulunmaktadır.

Bir sonraki adımda arama işlevinin aktif olup olmayacağına karar vermeniz gerekmektedir. Arama özelliğini etkinleştirdiğiniz takdirde çocuğunuz YouTube Kids’te yeni videolar arayabilir. Söz konusu

işlevi kapatırsanız çocuğunuz sadece platform tarafından doğrulanan birkaç kanalda paylaşılan videoları izleyebilir ve video arayamaz.

Arama özelliğinin açık olup olmayacağına karar verdikten sonra “Aramayı kapat” ya da “Aramayı aç” butonuna basın.

Exit mobile version