YouTube iki parmakla yakınlaştırma, geniş ekranlı telefonlara eklendi!

Platformundaki neredeyse tüm videoların 16:9 en boy oranına sahip olduğunu düşündüğümüzde YouTube’un oldukça mantıklı bir hamlesini içeren versiyon 12.44 iki parmakla yakınlaştırmayı geniş ekrana sahip cihazlara getiriyor.

özellikle 2017 yılında çıkan bir çok akıllı telefon tarafından benimsenen 18:9, yani uzun ekran trendi, çerçevesiz cihazlar ve büyük ekranları ortaya çıkardı. Bu ekranlarda video izlemenin güzelliğinden bahseden üreticiler, kullanıcılara hiç YouTube videolarının neredeyse hepsinin 16:9 ölçeğinde olduğunu söylemedi. Bu tür uzun ekrana sahip telefonlarda uzatma yöntemiyle tam ekran yapılan bu videolar için üreticilerin koyduğu bir buton bulunuyordu ancak YouTube, son güncellemesiyle resmi olarak iOS 11’e daha önce eklediği iki parmakla yakınlaştırma özelliğini 18:9 ekrana sahip tüm telefonlara getirdi. 

Versiyon 12.44’e sahip tüm Pixel 2 XL, Samsung Galaxy S8/S8+, Samsung Galaxy Note 8, LG V30 başta olmak üzere tüm uzun ekranlı cihazlar, iki parmakla yakınlaştırmayı artık destekliyor.

Exit mobile version