YouTube İçin Yeni Sekme Geliyor

YouTube, ‘Sizin için yeniler’ isimli yeni bir sekme ile karşımıza çıkıyor. Bu sekmede izlediğiniz içeriklere yönelik yeni içerikler karşınıza çıkıyor. Android için gelen bu özellik sayesinde ilginizi çekecek yeni içerikleri bulmak kolaylaşacak.

Platform, Android kullanıcıları için kullanıcıların izleme tercihlerine göre yeni içerikler keşfetmelerini sağlayan bir “New to you” bölümü ekliyor. Bu bölüm, Android için YouTube’da uygulama çubuğunun hemen altındaki üst kısımda bir öneri olarak karşımıza çıkıyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz: YouTuber Adaylarına Bütçe Dostu Ekipmanlar


YouTube, size özel yeni içerikler gösteren bir sekme ile geliyor

Bu özellik şimdilik ABD, İngiltere ve Fransa’daki birkaç kullanıcının karşısına çıktı. Platform ayrıca Chromecast kullanıcıları için yeni bir uzaktan kumanda düzeni ekliyor. Ayrıca uygulama ses ve sesli arama seçenekleri de sunuyor.

YouTube 'New to you'
YouTube ‘New to you’

9to5Google, Android kullanıcıları için YouTube’da “Sizin için yeniler” bölümünü ilk fark eden site oldu. Bu sayede kullanıcılar, genellikle ana sayfa özet akışlarında gördükleri tipik önerilerin dışındaki içeriklere de ulaşacak. Bu özellikle platform, yeni içerikleri kullanıcılara tanıtmaya çalışıyor. Yeni bir öneri varsa, üst kısımda ilk seçenek olarak “Sizin için yeni” bölümü karşınıza geliyor. Yeni bir öneri yoksa, uygulamanın üst kısmındaki Keşfet bandında son seçenek olarak “Size yeni gelenler” sekmesi çıkıyor.

Kişiselleştirilmiş yeni içerik önerileri

Raporlar, ‘Sizin için yeniler’ bölümünde önerilen içeriklerin kullanıcının normalde izlemediğini söylüyor. Ancak söylediğimiz gibi bu sekmede ilgilerinize benzer içerikler karşınıza çıkıyor. Ek olarak bu sekme, oyun, güzellik ve trend gibi kategorilere dayalı içerik sunan Keşfet özet akışından farklı. Söylentilere göre bu yeni ‘Sizin için yeni’ akışı, diğer keşfetme araçlarından daha kişisel sonuçlar gösteriyor.

Ek olarak platform bahsettiğimiz gibi Chromecast kullanıcıları için yeni bir uzaktan kumanda düzeni de ekliyor. Birkaç kullanıcı, bu yeni kullanıcı arayüzünün Chromecast cihazlarına geldiğini Reddit üzerinden duyurdu. Bu sayede artık sesli aramalar da yapacaksınız.

Exit mobile version