YouTube İçerik Fikirleri

YouTube içerik fikirleri mi arıyorsunuz? Bu listede yer alan içerik fikirleri yeni ve güncel videolar hazırlamanızı sağlayacaktır.

YouTube İçerik Fikirleri

YouTube içerik fikirleri özellikle yeni bir içerik oluşturmakta zorlanan ve bu nedenle tekrar etmeye başladığını düşünen YouTuber veya YouTuber adayları tarafından en çok araştırılan konulardan biridir.

YouTube şu an dünyanın dört bir yanında en çok kullanılan video paylaşım platformu olduğundan izleyici kitlesi gibi içerik oluşturucusu sayısı da oldukça fazladır. Dahası, bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bazı YouTuber’lar tarafından oluşturulan videolar oldukça özgün ve daha önce hiç görülmemiş türden videolar olabilir ancak içerik fikri bulma noktasında yaşanan tükenmişlikten ötürü YouTube’da genel olarak bir tekrarlama eğilimi görülebilir.

Bunun olması aslında görüntüleme sayısı bakımından bir dezavantaj yaratabilir çünkü YouTube izleyicileri uzun bir süre boyunca aynı türden içeriklere maruz kaldıktan sonra farklı bir şeyler arayışına girebilir ki bu da abonelerinizin kanalınızdan uzaklaşması ile sonuçlanabileceğinden sizin açınızdan oldukça tehlikeli bir durum olabilir.

YouTube İçerik Fikirleri Listesi

YouTube için nasıl bir video yapmanız gerektiğine dair bir fikriniz yok mu? Bu içerik fikirleri, size bir sonraki videonuzun ne hakkında olması gerektiği konusunda yardımcı olacaktır.

Kamera Arkası Görüntüleri

Bu tür videolar, insanlara nasıl çalıştığınızı göstermenizi sağlamakla kalmaz aynı zamanda onlara karşı daha açık olduğunuzu da hissettirir. Bu da size en nihayetinde daha çok izlenme, yorum ve beğeni olarak geri dönecektir.

Öğretici Videolar

Bir şeylerin nasıl yapılacağına dair öğretici bir video çekebilirsiniz. Videonun hangi konuda olacağı tamamen siz içerik oluşturucusuna bağlıdır.

Yemek yapmakta kendinizi çok yetenekli mi buluyorsunuz? O hâlde yemek pişirme teknikleri üzerine videolar çekebilirsiniz. Resim yapmakla mı ilgileniyorsunuz? İyi bir portre çiziminde dikkat edilmesi gerekenleri içeren bir video hazırlayabilirsiniz.

Yazılıma olan ilginin inanılmaz bir şekilde arttığı bugünlerde kodlama ile ilgileniyorsanız hâkim olduğunuz bir programlama dili ile ilgili dersler de verebilirsiniz.

Vlog

Kamera arkası görüntülere benzer şekilde vlog’lar da insanlara kendinizi açmanızın en iyi yollarından biridir. Hatta bu türden videoların kamera arkası görüntülerden çok daha etkili olduğu söylenebilir çünkü sizi takip eden insanlarla bir gününüzü paylaşıyorsunuz.

Tabii ki video çekerken gerçekte olduğunuz kişiden çok farklı bir insan gibi görünmeye çalışmaktan kaçınmaya da özen göstermelisiniz çünkü kendinizi ne kadar farklı göstermeye çalışırsanız insanlara karşı samimi olmak için ayrı bir çaba sarf ettiğiniz de o kadar belli olur.

Ürün Karşılaştırmaları

Bu ürünler bir abur cubur da olabilir, akıllı telefonlar da olabilir. Karşılaştıracağınız ürünlere özel bir ilgi olduğu sürece dilediğiniz kadar karşılaştırma yapabilirsiniz ama burada önemli olan karşılaştıracağınız ürünlerin özelliklerine hâkim olmalısınız.

Örneğin iki farklı markanın akıllı telefonlarını ya da bir markanın iki farklı akıllı telefon modelini karşılaştıracağınızı varsayalım. Bu telefonların özellikleri hakkında bir bilginiz yoksa yorum yapamaz, kendi düşüncelerinizi insanlarla paylaşamazsınız. Çoğu insanın YouTube videolarını yorumları dinlemek ve tepkileri görmek için izlediğini unutmayın.

Güncel Olaylar

Gündemde neler var, sizin ilgili olduğunuz alanda neler trend oldu? Bunları düzenli olarak takip edin, bunlardan yola çıkarak içerik oluşturun. Böylece hem kanalınızı güncel tutacak hem de daha fazla izleyicinin dikkatini çekeceksiniz.

Şarkının Hissettirdiklerinin Çizimi

Resim çizmekte iyi olduğunuzu düşünüyorsanız önce şarkıyı dinlediğiniz sonra da o şarkının size hissettirdiği duyguları çizdiğiniz videolar hazırlayabilirsiniz.

Exit mobile version