YouTube’da Cover Müzikler Kolaylıkla Anlaşılabilecek

YouTube cover müzikler için önemli bir adım atarak onlara özel etiket ekliyor. Peki, filtreleme mümkün olacak mı?

YouTube Cover Müzikler Kolaylıkla Anlaşılabilecek

YouTube cover müzikler için özel bir etiket göstermeye başlıyor. YouTube Music’te yer alan bir şarkının farklı bir şarkıcı tarafından mı yorumlandığı yoksa orijinal mi olduğunu anlamak herkes için kolay olmayabiliyor.

Başka bir şarkıcı tarafından yorumlanan şarkıların önemli bir kısmının cover olduğunun bilgisi başlıkta yer almıyor. Bu da orijinal ve cover şarkı ayrımını yapmayı epey zorlaştırıyor. Dinleyicinin şarkıyı açıp dinlemediği sürece o şarkının orijinal olmadığını anlaması mümkün olmayabiliyor. YouTube Music’e sorunun önüne geçecek bir cover etiketi geliyor.

YouTube Cover Müzikler İçin Etiket Ekliyor

Bir Reddit kullanıcısı, YouTube Music’te “Jesus He Knows Me” isimli şarkıyı aradı. Arama sonuçlarının arasında cover olan şarkıların arasında “cover” etiketinin olduğunu fark etti. Kullanıcı, dijital müzik platformunda yapılan yeniliği gösteren ilk görüntüyü de “YouTubeMusic” isimli subreddit’te yaptığı paylaşıma ekledi.

      Looks like YTM will now tell you if a song is a cover.
by      u/Zachman97123 in      YoutubeMusic

Cover etiketi, filtreleme seçeneklerinin arasına bir yenisinin daha ekleneceğinin de habercisi olabilir. Dünyanın dört bir yanındaki dinleyiciler, çok sevdikleri bir şarkının bir de farklı kişiler tarafından nasıl yorumlandığını merak ederek cover şarkılara yönelebiliyor.

Bu şarkıları dinledikten sonra eğer yorumlama güzel yapılmışsa o şarkıyı da çalma listesine ekleyebiliyor.

YouTube eğer cover şarkıları filtreleme seçeneğini kullanıcılara sunarsa yeni ve benzeri olmayan sesler keşfetmek isteyen kullanıcıların platformun filtreleme seçeneklerini daha çok kullanmaya başlayacağından şüphe yok.

Görünüşe bakılacak olursa bu yapılan yenilikler şu an sadece test ediliyor. Gelecekte platformda yaygınlaşması çok yüksek bir ihtimal gibi görünüyor.

Exit mobile version