YouTube Çok Farklı Bir Özellik Kullanacak

YouTube, videolara göz atmaya yardımcı olmak için; anahtar kelimeler, yaratıcılar ve ilgili konular önermek için mavi kabarcık kullanan hem mobil hem de masaüstü kullanıcılar için yeni bir öneri biçimini test etmeye devam ediyor.

YouTube Kullanıcılar İçin Kişiselleştiriliyor

 

Elde edilen ekran görüntüleri bu mavi balonları hareket halinde gösteriyor. Video oynatıcının hemen altında görünürler ve fikir kullanıcıların önerileri filtrelemelerine yardımcı olmaktır. Bunlar, ortaya çıkan videolardan daha özel önerilerdir. Bu özellik şu anda hem YouTube’un ana masaüstü sayfasında hem de mobil uygulamalarında küçük bir kullanıcı grubu ile test ediliyor.


Belirli bir MMA videosunda ve aşağıda görülen dört kategori var; tümü, sizin için, konulara göre ilgili videolar ve kanallara göre ilgili videolar. Örneğin, kullanıcının izlemekte olduğu videonun belirli kanalından önerilen videolar, kanalın geçmişte üretmiş olabileceği benzer videoları önerir.

YouTube’daki tavsiyeler uzun zamandır tartışmalı bir konu oldu. Reddit kullanıcılarının şikayetlerine göre, kişilere önerilen videoların çoğu zaman geçerli videoyla ilgisi yok. Bir YouTube temsilcisi, topluluktan yalnızca Reddit’te geçen hafta ilgisiz öneriler hakkındaki endişeleri ele aldı.

Konuyla ilgili technotoday olarak takibe devam ediyoruz.

Exit mobile version