YouTube Benzeri Siteler Neler?

YouTube benzeri siteler arıyor ama bir türlü kriterlerinize uygun, güzel bir web sitesi bulamıyorsanız bir de bu sitelere göz atın.

YouTube benzeri siteler her ne kadar çok fazla olsa da bu web sitelerinin sadece çok az bir kısmı dünya çapında kullanıcılardan rağbet görüyor. Elbette ki YouTube dünyanın en büyük topluluklarından birine sahip ve bu sayede platform inanılmaz bir şekilde güncel tutuluyor fakat bu, onun alternatifinin olmadığı anlamına gelmiyor.

YouTube’a benzer çok sayıda web sitesi mevcut. Bu siteler YouTube gibi bir arayüze sahip değil ancak çoğu çalışma bakımından YouTube’a benzer şekilde çalışıyor. Örneğin yüklenen videolar yöneticiler tarafından değil de kullanıcılar tarafından yüklenen videolardan oluşuyor.

Google’ın video paylaşım sitesi yerine bu siteleri tercih etmek özellikle YouTube’daki video fazlalığı yüzünden aradığını bulamayan ya da diğer kanallarla rekabet edemeyen içerik oluşturucularının yararına dokunabilir.

Siz de YouTube gibi video siteleri arıyorsanız aşağıdaki alternatifleri deneyebilirsiniz.

YouTube Benzeri Siteler Listesi

Kafanıza en iyi YouTube alternatifi nedir gibi bir soru takıldıysa bu platformlara mutlaka göz atmalısınız. Bu platformlar hakkında detaylı bilgi elde etmek için dilerseniz gelin, her birini tek tek ele alalım.

YouTube Benzeri Siteler Listesi

Dailymotion

Dailymotion tıpkı YouTube gibi video paylaşım platformu. 2005 yılında kuruldu. YouTube da o yılda kurulmuştu ancak aralarında sadece bir ay var. Profesyonel içerik oluşturucuları ya da video içerik üretmeye yeni başlayan içerik oluşturucuları tarafından paylaşılan milyonlarca videosu ile en güncel platformlardan biri konumunda.

Videolar YouTube’dan farklı olarak kategorilere ayrılıyor. YouTUbe’da olduğu gibi trend videolar özelliği mevcut. Bu videolar insanlar tarafından daha çok izleniyor.

Bu sitede bir hesap oluşturabilirsiniz. Hangi videoları daha çok izlerseniz sitenin size yaptığı öneriler de o videoların türüne göre belirlenir. Böylece bugün ne izlesem gibi bir soru sormanıza da gerek kalmaz.

9GAG TV

9GAG, eğlenceli içeriklerle tanınan bir web sitesi. 2008 yılından bu yana internette en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri olmaya devam ediyor.

İçeriklerin çoğu eğlenceli ve eğlenceli olduğu kadar da anlamsız fakat bu mizah türünde yeni bir alt tür olarak görülüyor. İçeriklerin ne kadar eğlenceli olduğu bir yandan da ne kadar anlamsız olduğuna göre belirleniyor.

Sitenin bir olumsuz yanı varsa o da çocuklara uygun olmayan içerikler barındırmasıdır. YouTube’da kısıtlı mod özelliği sayesinde çocuklara güvenli bir video izleme deneyimi sunuluyor ancak bu web sitesinde uygun olmayan çok sayıda video ile karşılaşmak mümkün.

TED Talks

TED Talks, dünyanın önde gelen video sitelerinden biri. Teknolojiden bilime, küresel sorunlardan işletmeye kadar konu bakımından oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Bazı konuşmalar canınızı sıkabilecek kadar duygusal olabilirken bazıları ise çok kötü hissettiğiniz bir anda bile sizi güldürebilecek kadar komiklik içeriyor.

TED Talks’ı diğerlerinden ayıran özelliği, hemen hemen her videodan unutulmaz bir ders çıkarmamızı sağlaması. Kısıtlı bir zamanınız varsa ve vaktinizi güzel bir şekilde değerlendirmek isterseniz bu web sitesini tercih edebilirsiniz.

DTube

DTube, YouTube gibi bir web sitesi. Hatta “gibi” yerine “tıpatıp aynısı” gibi bir ifade de kullanılabilir. YouTube benzeri siteler arasında yer almayı en çok arayüzü ile hak ediyor.

Platform, bütün videoları tek bir sunucuda barındırmıyor. İsmindeki “D” harfi de zaten “decentralized” kelimesine dayanıyor. Bu, Türkçe karşılığı ile merkezi olmayan anlamına geliyor.

Sitede video paylaşan kullanıcılar, kendi kripto cüzdanına aktarabileceği STEEM kazanır. YouTube’dan farklı olarak bu sitede videonun kaç kez görüntülendiğini değil, ne kadar kripto para kazandığını görürsünüz. Bu da zaten sitenin asıl amacını ortaya koyuyor.

Facebook Watch

Facebook Watch başlı başına bir video paylaşım platformu olmadığından YouTube alternatifleri listesinde yer vermek pek doğru olmayabilir ancak sonuç olarak kendine has kitlesi tarafından yüklenen videolarla desteklenen bir platform ve çalışma bakımından YouTube’a çok benziyor.

İçerik bulmak tahmin edebileceğiniz gibi çok zor. Bu nedenle daha çok Vine ya da TikTok’ta olduğu gibi kaydırarak yeni, daha önce görmediğiniz, eğlenceli videolar izlemek istiyorsanız tercih edilebilir.

TikTok

Garip bir şekilde TikTok hem sevilmeyen hem de en çok kullanılan sosyal medya platformu olmayı başarıyor. Kullanıcı görüşleri bir kenarda tutulacak olursa sayısız özel efekt, çok sayıda ses ve müzik seçeneği ile içerik oluşturma aşamasında kullanıcılara inanılmaz zahmetsiz bir süreç sağlıyor.

İçerikleri üreten değil de tüketen tarafa da aynı şekilde kolaylık sağlıyor. Kullanıcının video izlemek için tek yapması gereken yukarı ya da aşağı doğru kaydırmaktan ibaret. Yukarı kaydırıldığında bir sonraki videoya, aşağı kaydırıldığında ise bir önceki videoya geçiyor.

Platformdaki video önerileri, YouTube’da olduğu gibi ne izlediğinize bağlı olarak özelleştiriliyor. Bu algoritma sayesinde ne izleyeceğiniz ile ilgili soru işaretleriniz de ortadan kayboluyor.

Utreon

Utreon, özellikle video içerik oluşturucuları tarafından kullanılan ve dünya çapında yaygın bir şekilde kullanılan platformlardan biri. Gezinmesi kolay, geniş kategori yelpazesi sayesinde herkese hitap eden videolar gibi artılar, onu YouTube benzeri siteler arasında öne çıkarıyor.

Kullanıcılar, çok sevdiği içerik oluşturucularını dilerse abonelik özelliği sayesinde destekleyebilir. Platform, içerik üreticilerini desteklemek için daha çok para kazanma seçeneği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Vimeo

Vimeo, içerik üreticilerine süre bakımından hiçbir sınırlama sunmayan web sitelerinden biri. Platform, kullanıcıların ücretsiz olarak göz çok sayıda kaliteli video izlemesini sağlamak için büyük stüdyolarla anlaşmalar yapıyor.

Video uzunluğu ile ilgili herhangi bir sınırlama yok ama seçtiğiniz plana bağlı olarak her hafta ne kadar yüksek boyutta yükleme yapacağınız konusunda bir kısıtlama ile karşılaşabilirsiniz.

Ücretsiz planı kullanan içerik üreticileri, her hafta 500 MB’a kadar video yükleyebiliyor. Günlük yüklenebilecek video sayısı ise 10’u geçemiyor.

En İyi YouTube Benzeri Video Sitesi Nedir?

En iyi olarak nitelendirilebilecek bir YouTube alternatifi yoktur. Bu konuda seçim tamamen size ve ihtiyaçlarınıza aittir. Profesyonel bir içerik üreticisiyseniz, sadece Türkçe içerik üretmiyorsanız, dünya çapında rağbet görebilecek içeriklere odaklandıysanız Vimeo’yu tercih edebilirsiniz.

İçeriklerinizden kripto para kazanmak istiyorsanız DTube’u kullanabilirsiniz. Sizi eğlendirirken bir yandan da size ders verecek videolar arıyorsanız TED Talks’u seçebilirsiniz.

Amacınız sadece kısa videolar izleyerek eğlenceli zaman geçirmek ise Facebook Watch veya TikTok’a göz atabilirsiniz. TikTok’tan para kazanmak isterseniz TikTok’ta para kazanma şartlarına da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version