YouTube 1080p Premium Seçeneği Sunacak

YouTube 1080p Premium seçeneğini belirli Premium aboneleri ile test etmeye başladı. Peki, bu standart 1080p seçeneğini etkiler mi?

YouTube 1080p Premium Seçeneği Sunacak

YouTube 1080p Premium seçeneği ile ücretli abonelik alan kullanıcılarının daha yüksek çözünürlüklü videolar izlemesine yardımcı olmaya hazırlanıyor.

Bazı YouTube kullanıcıları, web sitesinde gezinirken video kalitesi için yeni bir seçenek gördüğünü ileri sürdü. Bu oynatma seçeneği, herkesin kullanımına açık olan 1080p oynatma seçeneğinden farklı olarak bit hızında iyileştirme yapıyor.

YouTube 1080p Premium Seçeneğini Test Ediyor

The Verge tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin sözcüsü Paul Pennington, bu seçenek şu anda küçük bir YouTube Premium kullanıcı grubu tarafından kullanılabiliyor. Pennington, 1080p Premium seçeneğinin daha kaliteli bir seyir deneyimi sunduğunu ifade etti.

Pennington’a göre standart 1080p seçeneği için herhangi bir değişiklik düşünülmüyor. Bu seçeneği seçen kullanıcıların izlediği videonun kalitesinde herhangi bir kalite kaybının görülmesi söz konusu olmayacak.

Kullanıcıların YouTube’un Premium abonelerine yönelik getirdiği yeni seçeneğin standart 1080p çözünürlüğü etkileyebileceğine dair endişeleri olsa da bu açıklamaya göre kullanıcıların konu hakkında endişe duymasına gerek yok.

Yeni seçenek henüz test aşamasında olduğundan seçeneğin kullanıcılara hiç sunulmaması gibi bir ihtimalin da söz konusu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu seçenek için test aşamasında herhangi bir olumsuz durum gözlemlenmezse tüm Premium aboneleri yeni seçeneğe kavuşacak ve daha iyi bir seyir keyfine sahip olacak.

Bu seçenek ile ilgili ayrıntılı açıklamanınsa ilerleyen günlerde YouTube tarafından yapılması bekleniyor. YouTube’un Premium abonelerine özel getirilmesi beklenen yeni oynatma seçeneğini sunup sunmayacağı da ilerleyen günlerde belli olacak.

Exit mobile version