Yıl 2022! Apple Neden Hala Bu Ürünleri Satıyor?

Apple 2022 yılında olduğumuz bu günlerde halen eski ürünlerini satıyor olması herkesi merak içinde bıraktı.

Ürün çeşitliliği açısından oldukça zengin bir yıl geçiren Apple, ürün ailelerinde yer alan bazı eski modelleri ise inatla satmaya devam ediyor. Bu yazımızda, Apple’ın 2022 yılında satışını sonlandırması gerektiğini düşündüğümüz ürünlere yakından bakacağız.

Apple Watch Serisi 3

Evet, Apple hala Apple Watch Series 3’ü satıyor. Bunun daha önce Apple Watch kullanmamış kişiler için artık giriş seviyesi bir model olduğunu anlıyorum, çünkü 199 dolarlık fiyatı kesinlikle cazip geliyor. Ancak, 3’te Seri 2022 ile elde ettiğiniz deneyim en iyisinden çok uzak.

Her zaman açık ekran ve EKG gibi birkaç üstün özellikten vazgeçtiğiniz Apple Watch SE’den farklı olarak Apple Watch Series 3, günümüz standartlarına göre oldukça eski. Ekran hala ilk Watch ile aynı- büyük çerçeveli kare- ve watchOS’un en son sürümleriyle tanıtılan saat yüzlerinin çoğu için destekten yoksun.
Ancak Seri 3’ün ekran ve saat görünümünden daha büyük bir sorunu daha var: 3-bit S32 yongası. Series 3, Series 4 ve sonraki sürümleri 64-bit yongalara sahip olduğundan, halen daha eski bir mimariye dayanan şu anda mevcut olan tek Apple Watch’tur. Seri 3, watchOS 8 çalıştırıyor olsa da bir yıl daha güncellemelerden sağ çıkıp çıkmayacağı belli değil.

GPS versiyonuna gelince, sadece 8GB dahili depolamaya sahip, bu da özellikle saate yazılım güncellemeleri yüklemeye çalışırken kullanıcının hayatını bir kabusa çeviriyor. Bu, bir tüketicinin ilk Apple Watch deneyimi olmamalı.

iPod Touch

Apple’ın her yıl iPhone‘a uyması için yeni bir iPod touch çıkardığı eski güzel günleri hatırlıyor musunuz? Neyse o günler geride kaldı. Yedinci nesil iPod touch, 2019’da iPhone 10 ile aynı A7 yongasıyla ve tasarım değişikliği yapılmadan tanıtıldı. Ve o zamandan beri hiç güncellenmedi.

Apple’ın hala bu iPod touch modelini satması için iyi bir neden göremiyorum. Daha eski bir çipe ve zayıf pil ömrüne sahip dört inçlik ekran, onu oyun oynamak için ideal olmaktan çıkarıyor ve Apple Pay için ana sayfa düğmesinde Touch ID bile yok. Bir keresinde Apple’ın isterse iPod touch’ı gerçek bir oyun cihazına dönüştürebileceğini yazmıştım, ancak durum pek de öyle görünmüyor.

Bazıları iPod’un hala çocuklar veya yeni iOS kullanıcıları için orada olduğunu söyleyebilir, ancak neden biri onu satın alsın? 128GB versiyonu 299$’dır ve iPhone SE’yi özel tekliflerle benzer fiyatlarla bulabilirsiniz – ve biraz daha büyük bir ekran, Touch ID, daha iyi kameralar, Apple’ın en yeni çipi ve içinde bütün bir telefon ile birlikte gelir.

iOS’u ilk kez kullanmayı merak eden biri için giriş seviyesi 329 dolarlık bir iPad‘in iPod Touch’tan çok daha iyi olduğundan bahsetmiyorum bile.

Apple TV HD

Son fakat en az değil, aynı zamanda Apple TV HD olarak da bilinen dördüncü nesil Apple TV. Buradaki durum Apple Watch Series 3’e benziyor. Beş yıl öncesine ait, tam olarak ucuz olmayan ama en iyi deneyimi de sunmayan bir ürününüz var.

Aslında Apple TV’nin bir akış cihazı mı, bir oyun cihazı mı yoksa her ikisi mi olmasını istediğinden emin değil. Bir akış cihazı için bu cihaz pahalıdır. Bir oyun cihazı için Apple TV’de üçlü A oyunları yoktur.

Ancak özellikle Apple TV HD için konuşursak, 149 dolar herhangi bir zamanda durdurulabilecek bir 2017 cihazı için biraz pahalı (hala iPad Air 8 ile aynı A2 yongasında çalıştığını biliyor muydunuz?) Ya Apple, Apple TV HD’yi bırakıp daha güçlü modellere odaklanmalı ya da sadece bir akış cihazı isteyen kitleler için HD modelini daha ucuz hale getirmeli.

Beats Solo3 Wireless

Listemizde yer alan en eski model olan Beats Solo3 Wireless, ilk olarak 2016 yılında piyasaya sürüldü. Aradan geçen 5 yılın ardından hala aktif olarak Apple’ın web sitesinde satışta olan Beats Solo3 Wireless, ülkemizde 4.299 TL fiyat etiketi ile satılıyor. Kafa üstü kulaklık anlamında Apple’ın web sitesinde yer alan en ucuz model olan Beats Solo3 Wireless, AirPods Max ile kıyaslandığında oldukça modası geçmiş duruyor.

Intel işlemcili Mac mini

2018 yılında Apple’ın gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle birlikte Intel işlemcili yeni Mac mini modelini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Aradan geçen 3 yıla rağmen hala satışta olan Intel işlemcili Mac mini, 2020 yılının Kasım ayında tanıtılan M1 işlemcili Mac mini modelinin yanında oldukça ilginç bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Tabiri caizse en komik olan durum ise Intel işlemcili Mac mini modelinin M1 işlemcili Mac mini modelinden 6 bin TL daha pahalı olması.

Exit mobile version