Yerli Sürücüsüz, Elektrikli Araç: Otomod

otomod

Ülkemiz dahilinde bulunmakta olan FEV Türkiye, Kodeco’nun beraber çalışması ile başlatılmış olan yerli sürücüsüz ve aynı zamanda elektrikli olarak çalışmakta olan Otomod, görücüye çıktı. Bu alanda belli başlı onlarca testlerden geçmiş olan araç etkili bir üretim olarak karşımıza çıkmış bulunmaktadır.

Otomod  Nasıl Çalışır?

Türkiye’de ilk defa gündeme gelen söz konusu araç, özellikle Üniversite kampüslerinde ilk olarak kullanıma açılacak ve denenecek. Bu durum neticesinde,  Otomod Kampüs dahilinde bulunmakta olan öğrenciler tarafından mobil uygulama yardımı ile çağrılabilecek ve yine öğrencilerin seçmiş oldukları durağa onları götürerek bırakacak. Söz konusu teknoloji yazılımsal bağlamda yapay zeka olarak tabir edilebilmektedir. Öyle ki ilk olarak üniversite kampüslerinde denenmesi söz konusu ürünün gelecekte, Türkiye geneline çıkabilme durumunun olduğununda göstergesidir.

Bu alanda gelişimsel olarak, etkili bir konuma gelecek olan teknoloji, daimi olarak güncellenecek ve gelişimine devam edecektir.

İlk Denemeler Nerede ve Nasıl Yapılacak?

Otomod kullanımı dahilinde ilk denemelerin ise, ülkemizin gözde üniversitelerinden İTÜ’de olduğu bildirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, rektörlük desteği sayesinde İTÜ, Ayazağa kampüsünde Aralık aylarında ilk denemeleri yapılacak olan söz konusu yerli elektrikli otomobil otomod, geleceğe umutla ve ışıkla bakma nedenlerimizden bir tanesi olacaktır.

Söz konusu ürünün tam olarak yapımının tamamlanmasının ve benzeri çalışmalarının gerçekleştirilmesinin, 30 Ay olduğu bildirildi.

Bu planlamanın yanı sıra söz konusu ürünlerin farklı Üniversite kampüslerine, dağıtımının, ise yaklaşık olarak 40 Ayı bulacağı, istatistikçiler tarafından tahmin edilmektedir.

Ülkemiz dahilinde ve Dünya’da muhteşem bir teknoloji furyası yaşanmakta… Her geçen gün, gelecek, bizleri çok farklı Dünyalara götürmektedir.

Bu durum ülkemiz dahilinde bu şekildedir. Özellikle, son yıllarda savunma sanayinde geliştirilmiş olan teknolojiler hatırı sayılır düzeydedir.

Exit mobile version