Yerli Otomobilin Maketi Yapıldı

Herkesin büyük bir merakla beklediği yerli otomobilin maketi ortaya çıktı. Üstelik bu maketi kullananlar da trafik polisleri oldu.

Uzun bir süredir gündemi çok yoğun bir şekilde meşgul etmeyi başaran yerli otomobilin maketi hikayesi son derece ilginç. Bildiğiniz üzere yerli otomobil Türkiye’nin 40 yıldan fazla süredir en çok istediği konulardan bir tanesi. Ne yazık ki yapılan bütün gayretlere rağmen bir türlü yerli araba modelleri rayına oturtulamadı. Ancak yapılan yeni çalışmalarla birlikte yerli otomobil için kesin start verilmiş oldu.

Yerli otomobil büyük bir dikkat çekiyor

Uzun bir süredir kullanıcıların yollarda görmek istediği yerli elektrikli otomobil gerçekten de yollara çıktı. Ama bu sefer diğerlerinden biraz daha farklı bir şekilde kullanıma sunuldu.

Yol kenarlarına bırakılan maket araçları hepimiz biliriz. Trafikteki araçların hız sınırını aşmaması ve daha kontrollü olmasını sağlayan bu maketler genellikle standart polis arabası olarak tasarlanır. Ancak yeni yapılan bir maket tüm bu sıradanlığı alt üst etmeyi başardı. Bu makette Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili kullanılmıştı. Böylece daha gerçeği yollara çıkmadan maketi çıkmış oldu.

22 milyar TL yatırım ile üretim tesisinin kurulması planlanan yerli elektrikli otomobil 4000 civarı kişiye istihdam sağlayacak. İlk araçların 2022 yılında üretilmesi amaçlanıyor. Böylece diğer büyük araç firmalarıyla da rekabet edilmek isteniyor. Sizce yerli otomobil Türkiye genelinde tutacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version