Yerli mobil oyunlar büyük başarılar kazanmaya devam ediyor

BenQ GV1 ile Oyun Keyfi

Türkiye’de oyun sektörü çok ciddi bir aşamaya girdi ve yerli mobil oyunlar bayrağı elinde tutmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu çok belirgin bir şekilde ortaya koyuldu.

Türkiye mobil oyun 2020 raporu açıklandı. Raporun genel olarak detaylarına bakıldığında ilginç sonuçlar bizi bekliyor. Google Play’da bulunan 171 bin 986 oyun yayıncısının 2 bin 689 tanesi yerli oyunculardan oluşuyor. Sadece bu bile oyun sektörünün ne kadar büyüdüğünü gösteriyor.

Google Play Store üzerinden yapılan değerlendirmelere bakıldığında buradaki oyunların ortalama puanının 3,76 olduğu görülüyor. Yerli yapımların ortalama puanı ise 3,94 seviyelerinde. Bu gerçekten de son derece iyi bir rakam. Genel olarak mobil oyunlar pek beğeni alamıyor.

Yerli mobil oyunlar ilerleyen yıllarda daha fazla talep görebilir

Dünya basınında da Türkiye’deki mobil oyun sektörünün başarısı yer buluyor. Birçok kişi bu başarının perde arkasını merak ediyor. İşin aslına bakacak olursak burada Türkiye’deki yayıncıların oyuncuların talep ve beklentilerinin ne olduğunu bildiğini söyleyebiliriz.

Türkiye'de oyun sektörü

Hem Avrupa hem de Asya ile köprü olmamız nedeniyle kültürlerin neler talep edeceğini az ya da çok biliyoruz. Bu durum aynı zamanda daha başarılı oyunların ortaya konulmasını sağlıyor. Ayrıca geliştirici firmalar dışarısı ile bağlantı halinde diyebiliriz.

Küresel çapta oyun sektörü büyük bir gelişme kaydediyor. Bu durum sadece Türkiye için geçerli değil. Türkiye’deki yetişkinlerin yüzde 79 oranında mobil oyun oynaması elbette bu durumu teşvik ediyor. Ancak küresel olarak sadece hisse satış işlemlerinin bile 2 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyleyebiliriz.

Exit mobile version