Yerli Aşı Yakında Kullanıma Sunulabilir: İşte Detaylar

Herkesin merakla beklediği yerli aşı, yakında kullanıma sunulabilir. Sanayi ve Teknoloji Bakanı konuyla alakalı önemli açıklamalara yer verdi. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli aşı yakında geliyor diyerek büyük heyecan yarattı. Bu açıklaması ise tamamen yerli aşı ile ilgiliydi. Bildiğiniz üzere Türkiye’de aşı çalışmaları devam ediyor. Bunlarda FAZ 1 aşamasına gelindiği söylendi.

Bu aşamaya gelen aşılar insanlar üzerinde denenmeye hazır oluyor. Böylece hem yan etkileri hem de ne kadarlık bir koruyuculuğa sahip olabileceği görülmüş oluyor. Mustafa Varank tarafından yapılan açıklamalarda aşıların son derece iyi bir etki yaratabileceği ifade edildi.

Yeni aşı yakında kullanıma sunulabilecek kadar geliştirildi

BionTech ve Pfizer bildiğiniz üzere aşı ile ilgili çalışmaların belkemiğini oluşturuyordu. ABD ve Almanya ortaklığı ile devam ettirilen aşı çalışmalarında, büyük bir umut yaratılmıştı. Türkiye her iki aşı şirketi ile ortak çalışarak bu umudu daha da artırma kararı aldı.

yerli aşı yakında

Her ne kadar şimdilik Çin aşıları ile idare etmek zorunda olsak bile, yine de önemli bir iş başarıldığını söyleyebiliriz. Özellikle Uğur Şahin ile irtibat halinde olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’deki aşıların ciddi bir ilerleme kaydedebileceğini söyledi. Birlikte ortak olarak neler yapılabileceği şu an tartışılıyor.

Yoğun çalışmalar sonucunda, aşının insanlarda yan etki göstermeden uygulanabilecek seviyeye gelmesi bekleniyor. Fakat bunun için net bir tarih vermek neredeyse imkansız. Sizce yerli aşı istenilen etkiyi gösterebilecek mi?

Exit mobile version