Yenilenmiş Tesla Model S canlı olarak görüldü

Kaliforniya, Palo Alto çevresinde dolaşan yeni bir Tesla Model S var gibi görünüyor. Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Hafif çarpık Model S, YouTuber “The Kilowatts” tarafından tespit edildi. Ya Tesla Model S’nin yenilenmiş bir versiyonu ya da belki de yakında çıkacak performans varyantının üretime hazır bir versiyonu: Model S Plaid.

Model S’yi sergileyen bir videoda, Kilowatts’ın kurucusu Ryan Levenson, Model S’yi California, Palo Alto’daki Tesla HQ’nun dışında yeni bir Model 3’ü sürerken ve test sürüşü yaparken gördüğünden bahsetti. Model S’ye yaklaşırken, arabanın farları mevcut üretim arabalardan farklıydı. Onu takip etmek için döndü. İşte o zaman arabanın farklı bir arka difüzöre, yeni tekerleklere ve daha geniş kavislere sahip olduğunu fark etti.

Çin yapımı Tesla Model Y satışa sunuldu

Kesin olarak söylemek zor, ancak Ryan’ın fark ettiği şey pekala yenilenmiş bir Model S’nin bir versiyonu olabilir.

Son zamanlarda Tesla, Model S ve X’in üretimini toplam 18 gün süreyle durdurdu. Kapanmanın birçok nedeninden birinin, otomobil üreticisinin yenilenmiş bir Model S’ye yol açmak için üretim hattını yeniden düzenlemeye hazırlanıyor olabileceği tahmini yapıldı.

TESLA MODEL S DEĞİLSE YENİ TESLA MODEL S PLAID!

Ya da belki de Tesla’nın vaat ettiği Model S Plaid. Saatte 200 mil azami hıza ve 520 mil menzile sahip üç motorlu 1.100 beygir gücündeki süper sedan (bu, tacı Lucid Air’den çalmak için yeterli). Sokaklarda görülen arabanın Nurburgring’de görülen Plaid prototipinin aynısı olmadığını belirtmekte fayda var. Özellikle de haddelenmiş arka çamurlukların olmaması nedeniyle belli oluyor. Ancak, yenileme üzerindeki çamurlukların kesinlikle daha geniş olduğuna inanılıyor. Sadece biraz daha tüketici dostu.

Plaid iddiası biraz daha az olası görünüyor. Çünkü çoğu kişi bu üst düzey performans varyantının daha agresif stil sergileyeceğini düşünüyor. En azından, Tesla’nın sunduğu diğer Performance-trim otomobilleri gibi en azından bir spoiler beklerdik. Ayrıca Tesla, Model S Plaid sipariş sürecinde arabanın 2021’in sonlarına kadar beklenmediğini not ediyor (yine de bu tartışma konusu olabilir).

ELON MUSK YENİLENMİŞ TESLA MODEL S OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Tesla’nın yeni model yıllarında değişikliklerin başlamasını beklemek yerine yerinde yükseltmeler yaptığı biliniyor. CEO Elon Musk, Tesla’nın “yenilenmiş” bir Model S (veya Model X) için planları olmadığını, ancak bir dizi “devam eden küçük değişiklikler” sunacağını söylemek için 2019’da rekor kırdı. Bu, özellikle Musk’ın dikkatini çeken son tweet’te açıklanan önemli bir yenileme potansiyelinin, kapsam açısından sınırlı olabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle, genel platform değişmese de, belki bir Tesla bazı dış unsurlarda, iç tasarımda ve güç aktarma organlarında bazı değişiklikler yaptı.

Ne olursa olsun Musk’ın tepkisi, halkın çok yakında daha resmi bir şey duyabileceğine işaret ediyor. Model S ve X’in üretimi 11 Ocak’ta devam edecek.

Exit mobile version