Yeni Xbox Series X ve Series S’in Türkiye fiyatları belli oldu

Oyun konsolu sektörünün iki büyük ismi Microsoft ve SONY yeni ürünlerini bu yıl içinde piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Kıyasıya bir rekabete sahne olması beklenen bu dönemde ilk hamlesini yapan Microsoft oldu.

Amerikalı bilişim şirketi, Japon rakibi SONY’den hep bir adım önde hareket ederken, yeni nesil Xbox‘ın “Series X” ve “Series S” adlarıyla iki ayrı model şeklinde tasarlanıp satışa sunulacağını çok önceden duyurmuştu.

Oyunseverlerin bu açıklama sonrası merakla beklediği bir diğer konu ise yeni Xbox’ların ne kadarlık fiyat etiketleriyle raflardaki yerlerini alacağıydı.

Microsoft bu sorunun yanıtını da yine SONY’den önce vererek, merakları giderdi. Yeni Xbox’ın diğerine göre uygun fiyatlı modeli olan Series S yurt dışında 299 dolar veya euro; daha gelişmiş modeli Series X ise 499 dolar veya euro fiyat etiketiyl satışa sunulacak. Türkiye’de ise bu ürünlerin satış fiyatları şu şekilde olacak;

Xbox Series S Fiyatı: 4.699 TL
Xbox Seris X Fiyatı: 7.499 TL

Her iki yeni oyun konsolu da 10 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Xbox’ların tekli oyun fiyatları şu an için net olmamakla birlikte, Xbox Games Pass sistemine üye olanlar aylık 30 TL ödeyerek diledikleri oyunu oynama hakkına sahip olacaklar.

Exit mobile version