Yeni WhatsApp Masaüstü uygulaması yayınlandı

WhatsApp'ın yeni masaüstü uygulaması Microsoft Store'da indirilebilir duruma geldi.

Milyonlarca kullanıcıya sahip uygulamalardan biri olan WhatsApp, Windows işletim sistemli Pcler için yeni masaüstü uygulamasını piyasaya sundu. Henüz test bölümünü tamamlamayan WhatsApp’ın beta sürümü, Microsoft Store’da yayınlandı.

Microsoft’un geliştirdiği Evrensel Windows Platformu (UWP) bir uygulama mimarisi. Bu mimari ile uygulamaların, Windows 10, Windows 11, Xbox One gibi farklı platformlarda çalışması sağlanıyor. Sonuç olarak WhatsApp da bir UWP uygulaması geliştirdiğini müjdeledi.

Uygulama Tamamen Değişti

Yeni WhatsApp uygulaması hem tasarım hem de özellik bakımından farklılıklar gösteriyor. Eski görünüme göre tamamen değişen uygulamada artık yeşil tonlar kullanılmıyor. Bunun yerine beyaz ve gri tonları tercih edildiği ve üstelik eskisine göre yeni özellikler de getirildiği göründü.

Uygulamanın yeni özelliklerden bir tanesi çoklu cihaz programının zorunlu olması göze çarptı. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp aynı anda 4 cihazda uygulamayı kullanmanızı sağlayan bu özelliği getirmişti.

Bu özelliği kullanabilmek için ayarlar bölümüne girin ve bağlı cihazlar’ı seçerek katılın. Katıldıktan sonra Bağlı Cihazlar kısmında ‘Cihaz Bağla’ seçeneğine tıklayın. Sonra QR kodunu okutun. Bu işlemlerden sonra telefonunuzdaki mesajlar ile bilgisayarınız senkronize olacak. Bundan sonra uygulamayı kullanabilirsiniz.

Evrensel Windows Platformu en düşük Windows 10 işletim sisteminde çalışıyor. Bu da demek oluyor ki yeni WhatsApp’ı kullanmak için en kötü Windows 10’a sahip bir Pc’niz olmalı. WhatsApp Beta henüz test aşamasında olduğu için bazı çökme sorunu gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Uygulama Masaüstüne Nasıl İndirilir?

WhatsApp Masaüstü, bilgisayarlarınızda uygulamayı kullanabilmenizi ağlayacak bir uygulama. Aynı mobil cihaz ve Web üzerinden kullandığınız uygulamayı masaüstünde de kullanabileceksiniz. Çok daha pratik olması ve tarayıcıya girmeye ihtiyacınızın kalmaması nedeniyle Microsoft Store’a olan ilgi arttı. Kurulum için öncelikle, Microsoft Store’a giriş yapın ve WhatsApp uygulamasını aratın. Hızlıca indirerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Telefondan 14 Günde Bir Giriş Yapmalısınız

WhatsApp’a telefonunuzdan 14 gün süre ile giriş yapmazsanız bağlı cihaz özellikleri otomatikman devre dışı kalıyor. Bunun sebebi ise uygulamanın aldığı bir güvenlik önlemi olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, uygulamadaki yeni özelliğin olası yanlış kullanımlarının önüne geçebilmek için böyle bir karar aldı. Bu adımarı takip ettikten sonra siz de WhatsApp’ masaüstü uygulamasını kullanabilirsiniz.

Exit mobile version