Yeni Volkswagen Touareg 415 beygir güç sunuyor!

Cenevre otomobil fuarında yeni modellerini sergileyecek olan Volkswagen’in, fuarda yer vereceği araçlardan bir tanesi de yeni VW Touareg V8 TDI modeli. Çok güçlü bir araç olan yeni Touareg, kullanıcılara oldukça yüksek bir performans vaad ediyor.

Yeni Touareg spor otomobillere kafa tutuyor

415 beygir güç üreten, 4.0 litrelik V8 TDI motora sahip olan araç devasa cüssesine rağmen 0’dan 100 km’ye hızlanmasını sadece 4.9 saniyede tamamlıyor. Bu rakam orta halli pek çok spor otomobile kafa tutacak cinsten.

8 ileri otomatik şanzımana sahip olan yeni Touareg standart olarak 4motion – 4×4 özelliğiyle geliyor. Araç 250 km sınırlandırılmış maksimum hıza ulaşabiliyor.

Yeni Touareg bir çok standart donanıma ev sahipliği yapıyor. Bu donanımlara; Vienna deri döşeme, hırsız alarm sistemi, elektrikli bagaj kapağı, havalı süspansiyonlar, paslanmaz çelik pedallar, otomatik katlanan yan aynalar ve otomatik farlar örnek olarak gösterilebilir.

Bünyesinde en güncel sürücü asistanlarını da barındıran yeni Touareg Mayıs ayının sonlarında Avrupa’da satışa sunulacak. Aracın fiyatı hakkında henüz net bir bilgi yok, ama yeni Touareg’in ülkemizde yine 1 milyon tl üstü bir fiyatla satılacağı öngörülebilir.

 

Exit mobile version