Yeni Nesil DJ”lere ekipman tavsiyeleri

DJ ne ister? Kuşkusuz yıllardır cevabı sürekli değişen bir soru, nedeni ise sürekli gelişen ekipmanlar ve diğer yardımcı aksesuarlar. 2016 yılı için ise trendler aşağı yukarı şekillendi. En çok tercih edilen, en çok aranan ekipmanlardan bazıları da belli oldu. Bizler de müziği çok daha üst noktadan tadan, üreten yeni nesil DJ”ler için birbirinden iddialı teknoloji aygıtlarını bir araya getirdik. Listedeki ürünlerden bazılarını da önümüzdeki sayılarda inceleme merkezimizde dahil edeceğimizin müjdesini verelim…

Native Instruments Traktor Kontrol Z2

Gelişmiş DJ kontrollerini tam performansla kullanmanızı sağlayan 2+2 kanal (bu özelliğe sahip ilk model) mikser yapısı ile gelişmiş bir aygıt Native Instruments Traktor Kontrol Z2. Dayanıklı alüminyum kasa ve Innofaders, Macro FX ve Flux Mode ile birlikte geliyor. Profesyonel kulüpler için tasarlanan model, Turntable, CDJ’ler, Remix Deck ve kontrolörler için de bir hub görevi görebilir.

Tek booth çıkışı, 24 bit ses kalitesi ve Pro XLR çıkışları ile maksimum seviyede bir sistem sunuyor. Hassas düğmeleri, rengarenk cue kontrolleri ve Innfofaders ile keyifli bir kullanım vaat ettiğini belirtelim.Format değiştirme işlemi de son derece pratik bir şekilde sağlanıyor.

Teenage Engineering OP-1

Teknoloji tutkusu yaratıcılıkla bir araya geldiğinde ortaya güzel bir şey çıkacağından şüpheniz olmasın. Teenage Engineering, bunun en güzel örneği. 2008 yılından bu yana birçok tasarım ve elektronik markasıyla birlikte çalışan İsveçli Teenage Engineering, taşınabilir müzik istasyonu ve birleştirici, örnekleyici, dizici, çok kanallı kaydedici, elektronik bateri, mixer, kontrol edici gibi özellikleri olan OP-1″ı yaratarak dünyanın en başarılı teknolojik ürünlerinden birinin altına imzasını attı. Bu cihaz, sayısız müzisyen ve DJ”in de hayranlık duyduğu bir icat.

OP-1 hepsi bir arada taşınabilir sentezleyici, örnekleyici ve kontrolörü. FM radio ve hareket kontrollü efektler icin tanımlanabilir. G-Force sensörü gibi ek özelliklere sahip. OP-1″in entegre müzik çalar özelliğiyle, 4 tracks”te yaptığınız her şeyi dublaj ve tersten kayıt özelliğiyle kaydedebilirsiniz. Daha fazla detay için ShopiGo internet sitesine göz atmanızda fayda var.

Pioneer DDJ SB2

Fiyat noktası açısından mucizevi bir model olduğunu baştan belirtelim. Bu kompakt ürün sezgisel kontrolleri ile dikkat çekici. 4 adet performans pedi bulunuyor. Büyük Jog tekerlekleri düşük gecikme süresi sağlıyor. Hızlı kontrol ve her kanalda giriş düzeyinin ayarlanması için kullanışlı kontrollerle geliyor. Her kanalda manuel filtreler, kolay mix”lere yönelik yaratıcılığı tetikleyen özellikler de cabası. MIDI sınıfıyla uyumlu; yani, iOS aygıtı, Mac ve PC’de, sürücüleri yüklemeniz gerekmeden, yüzlerce müzik yapma uygulamasıyla çalışır. PC ve Mac”e indirilen bir yazılımla iTunes”ta kütüphane oluşturmak, buradaki parçaların remix”leri üzerine çalışmak da mümkün. Ayrıca sağlam gövdesi, çeşitli bağlanabilirlik özellikleri ve yüksek kaliteli ses çıkışıyla da iddialı.

Allen & Heath Xone:23

Küçük mekanlar için iki kanallı mikser arıyorsanız doğru üründesiniz! Yüksek frekanslara izin veen XLR mikrofon girişi bulunan Allen & Heath Xone:23,  yüksek geçiş modları ve dahiyane kontrollere de sahip. 3.5 mm kulaklık Jack”ı da dahil çeşitli boyutlardaki girişleri sayesinde müziğe dair imkanlar bu cihazda son derece yüksek seviyelerde. Son derece Pratik bir kullanım yapısına sahip. Kulüp tarzı mikser, yeni başlayanlar ve orta seviyedeki kullanıcılar için son derece uygun.

Pioneer DDJ-WeGO3

Gelecek vadeden DJ’ler için mükemmel olan Pioneer DDJ-WeGO3 Digital DJ Denetleyicisi sayesinde en sevdiğiniz Spotify ve iTunes şarkılarınızı iPhone, iPad, iPod touch, Mac veya PC‘nizden miksleyebilirsiniz. Taşınabilir DJ konsolu, iOS aygıtınızı çalarken şarj ettiği için, siz hareket halindeyken de miksleme olanağı verir.

DDJ-WeGO3, DJ‘leri dokunmatik ekrandan kurtarıp gerçek bir miksleme ve scratch atma deneyimi kazandırır. Spotify veya iTunes arşiviyle çalıştırmak için konsolun dönen disklerini, düğmelerini ve tuşlarını kullanmadan önce WeGO3‘ü yalnızca Algoriddim’ın djay 2 uygulaması yüklü bir iOS aygıtına bağlamanız yeterlidir. Veya da PC’nizde ya da Mac’inizdeki diğer DJ yazılımlarıyla mikslemeyi de tercih edebilirsiniz.

DDJ-WeGO3, alüminyumdan yapılmış sağlam ve şık bir üst plakaya sahip yüksek kalite bir tasarımıyla gurur duyuyor. Ayrıca hafif ve bir sırt çantasına girecek kadar da küçüktür, siz de nerede olursanız olun spontane performanslar sergileyebilirsiniz.

IK Multimedia iRig Pads MIDI Groove Controller

Yeterince küçük ve ince olduğu için her yere yanınızda götürebileceğiniz iRig Pads; iPhone, iPod touch, iPad ve Mac için rahat bir MIDI ped denetleyici. Onunla elektronik müzik aletlerini çalabilir ve denetleyebilirsiniz. iRig Pads, iOS aygıtınızı veya MacBook’unuzu melodiler, elektronik parçalar ve daha fazlasını oluşturabileceğiniz bir üretim merkezi haline getiriyor.

4×4 yapılandırma standardındaki 16 adet hıza duyarlı kauçuk tetikleyici sayesinde iRig Pads, müzik bileşenlerini çalmak için doğru şeydir. Siz müzik aleti çalarken veya uygulamalarınızdan mesajlar geldiğinde, bunlara tepki olarak her ped’de üç farklı renkteki ışıktan biri yanar. Ayrıca, iRig Pads’de iki atanabilir düğme, bir basma düğmeli döner kodlayıcı, iki düğme ve bir kaydırıcı vardır ve hepsi de programlanabilme özelliğine sahiptir.

Audeze EL-8

Fiyatıyla sizi “bunun yerine iPad Pro mu satın alsam” gibi soru işaretlerine yöneltebilir evet, ama onu satın alıp pişman olan çok az insan bulunuyor. O da yine yüksek fiyatı yüzünden kredi kartı dönemlerinde. Gerçekten pahalı ve sofistike ötesi bir kulaklık Audeze EL-8. Kendi sınıfının en profesyonel, en çarpıcı modelleri arasında.

Audeze”nin birinci sınıf kulaklıklarından alınan, özel düzlemsel manyetik sürücü sayesinde EL-8 modeli size gerçeğe yakın bir dinleme deneyimi ve genişletilmiş frekans tepkisiyle daha geniş bir ses aralığı sunuyor. EL-8″in üstün ses kalitesini tamamlamak için, endüstriyel tasarımı BMW”nin DesignWorks şirketi tarafından yapılmış. Dayanıklı alüminyum yapısı ise, eğlencenizin yarıda kalmayacağını garantiliyor.

EL-8, konik tipte hoparlör yerine düzlemsel manyetik sürücü kullanarak, inanılmaz derecede kısa süreli tepki ve genişletilmiş bass özelliğinin (hemen hemen özgün sesten 25 Hz”e) yanı sıra en düşük Toplam Harmonik Distorsiyon”u sunuyor. Tüm bu özellikler, sanatçının sizinle aynı odada olduğu hissini veriyor. İnanılmaz!

Exit mobile version