Yeni Mobil Uygulama Dolandırıcı Çıktı: İşte O Uygulama

Google Play Store içerisinde kullanıma sunulan yeni mobil uygulama, dolandırıcılık faaliyeti ile anılıyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Android işletim sistemi, bugüne kadar çok fazla dolandırıcılık faaliyeti ile anıldı. Elbette bunun sebebi işletim sisteminin kendisi değildi. Android platformunun adeta resmi uygulama mağazası olan Google Play Store, bazen eleştirilerin odağına oturabiliyor.

Bu seferki dolandırıcılık faaliyeti 100 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor. Google Play Store’da 100 milyon kez indirilen bir uygulama, kullanıcılara çok büyük zorluklar yaşattı.

Yeni mobil uygulama bakın nasıl bir yol izledi

Secure-D tarafından yapılan açıklamalara göre, 2019 yılının başından bu yana çok ciddi şikayetler geldi. Secure-D, 2019 yılı ile şu an arasındaki süre içerisinde 20 milyon şüpheli satın almadan bahsetti. Buna göre VivaVideo uygulaması eleştirilerin odağında.

yeni mobil uygulama

VivaVideo’nun v7.3 sürümünde, kullanıcıların haberi olmadan abonelik işlemleri yapıldığı ifade edildi. Bu durum aynı zamanda dolandırıcılık anlamına geliyor. Uygulamanın yaklaşık 100 milyon civarında kullanıcısının bulunması işi daha da sorunlu bir hale getiriyor. Üstelik kullanıcılardan sürekli izinler istemesi, onunla alakalı tüm soru işaretlerini artırıyordu.

Bugüne kadar Google Play Store mağazalarında yer alan uygulamalar ile alakalı çok fazla dolandırıcılık şikayeti ortaya çıktı. Ancak genel olarak küçük uygulamalar için bu tür iddialar ortaya atılıyordu. İlk defa bu kadar büyük bir uygulamanın dolandırıcılık işine karıştığı görülüyor. 

Sizce bu uygulama gerçekten de dolandırıcılık işine karışmış olabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version