Yeni Mercedes S-Serisi görücüye çıktı!

Lüks otomobil trendlerini belirleyen lider modellerden olan Merdeces S-Serisi, yepyeni tasarımı ve teknolojisiyle görücüye çıktı.

Yeni nesil Mercedes S-Serisi (W223) gelecek yıl üretime geçecek, ama şimdiden Alman üreticinin amiral gemisi aracını tüm ihtişamıyla görebiliyoruz.

Şimdilik sadece iç tasarımını dikkatlice inceleyebilsek de, lüks otomobil sektörünü büyük bir devrim bekliyor. Özellikle ekranlarla tasarlanmış bir ön konsolu ve yapay zeka teknolojisiyle programlanan bilgisayar sistemini görünce, insan aşık oluyor.

Ön kokpitteki ekran tasarımı biraz Tesla’yı andırıyor. Ama ne kadar şık görünüyor, öyle değil mi? Üstelik araçla ilgili tüm bilgileri buradan alabileceğiniz gibi, eğlence konsolu olarak da orayı kullanıyorsunuz. 13 inçlik OLED bir ekran karşılıyor sizi, öndeki iki koltuk arasında. Ayrıca arka koltukta oturanlar için iki ekran daha bulunuyor. Zaten bu aracın daha çok iş dünyasına yönelik olduğunu düşünürsek, arka koltukta seyahat eden iş insanları, araç içindeki teknolojiden faydalanmış olacak.

Ön koltukların arkasında iki büyük ekran daha bulunuyor ve arka kol dayamasında bir küçük ekran daha beliriyor. Başta da dediğimiz gibi, bu modelde bol bol ekran kullanılmış. Ana ekranla aynı işlevi gören bu ekranlar, yine OLED teknolojisinde geliştiriliyorlar. Mercedes, yeni S-Serisi’nde dış dünyadan yolcuları kesip koparak inanılmaz bir sessizlikle övünüyor. 

Şirket ayrıca MBUX Interior Assistant ve ses sistemi ile de S-Serisi’ni bir başka boyuta taşımış oldu. Yapay zeka sayesinde yeni Mercedes S-Serisi 27 dili tanıyor ve kameralarla vücut hareketlerimizi yorumlayabiliyor. Bu şekilde de tam olarak ihtiyaç duyduğumuzda bizim için eylemler gerçekleştirebilir. Örneğin; koltukta birşeyler ararken bunu anlayan aracımız hemen ışıkları yakıyor. Bir süre sonra daha da alışıyor size ve özel tepkiler veriyor.

Eğlence sistemine gelince, her yolcu kendi müziğini açabilir. Araç içinde belirli bir alandaki sinyalleri bastıran özel bir hoparlör ve mikrofon seti kurulu. Böylece kimse kimseyi rahatsız etmeden ister kendi işiyle uğraşır, isterse eğlencesine bakar. Her kullanıcı aynı zamanda arabayı tercihlerine göre uyarlayabilir. Sürücü ve yolcu tanımlama sistemi yeni S sınıfında mevcut olan güzel özelliklerden biri.

Başta da belirttiğimiz gibi, lüks otomobil trendlerini oluşturan ve sektöre yön veren modellerden biri olan S-Serisi, bu kez de bizi şaşırmadı ve 2021 yılında karşımıza çıkacak olan şahane bir araç için şimdiden göz kırptı. 

Exit mobile version