Yeni Koronavirüs Tedavisi Kafaları Karıştırdı! Hedef Virüsü Yok Etmek

Bilim dünyasının çok yakından takip ettiği yeni koronavirüs tedavisi için beklentiler çok yüksek. Özellikle de bu hastalığın tamamen bitirebileceğinin söylenmesi bilim dünyasını fazlası heyecanlandırdı. Hadi gelin ayrıntılara beraber bakalım.

Yeni tip COVID-19 olarak bilinen bu hastalık durmak bilmeden yayılıyor. Üstelik gizli taşıyıcılar ile birlikte vaka sayılarının çok daha fazla artmasından da endişe ediliyor. Bilim insanları şimdilerde farklı çözümlere yöneldi. Bazıları aşının daha erken çözüm getireceğini düşünürken, bazıları da tedaviye yoğunlaşıyor. Özellikle de son dönemlerde tedavi yoğunluğunun arttığını söyleyebiliriz.

Yeni koronavirüs tedavisi hastalığı bitirebilir

Dünya genelinde 9 milyon civarında insanın bu virüsü kaptığı biliniyor. Onların da başka insanlara virüsü aktarması felaketin boyutlarını çok ciddi düzeylere çıkarıyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından aşı haberleri gelmeye devam ederken, şimdilerde tedavi yöntemleri geliştirildi.

yeni koronavirüs tedavisi

Geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli üniversiteler tedavinin yapılması için yeni ilaçlar ve etken maddeler ürettiklerini söyledi. Şimdi ise nano sünger denilen bir teknik kullanılmak isteniyor. Bu teknik ile birlikte, koronavirüs tedavisi ciddi oranda etkili olacak. Tedavinin en aktif silahı ise hedef odaklı yaklaşımı. Virüsler akciğerde yoğunlukta ise oraya nano sünger uygulanacak.

Adından da anlaşılacağı üzere nano süngerler adeta bir sünger gibi vücudu temizleyecek. Sizce bu tedavi yöntemi yüzde kaç etki edebilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Beklentileri iOS 14 mü Android 11 mi Daha İyi Karşılayacak?

Exit mobile version