Yeni Kanser Tedavisi Bakın Nasıl Bir Çözüm Sunacak

Genetik mühendisliği ile geliştirilen yeni kanser tedavisi büyük umut doğurdu. Bu haber birçok kanser hastasını sevindirdi.

Son günlerde iyice güçlü bir konuma ulaşmayı başaran genetik mühendisliği bu defa kanser ile mücadele de kullanılıyor. İsrail Tel Aviv Üniversitesi, konuyla alakalı belki de en önemli buluşlardan bir tanesini yapmış olabilir.

CRISPR gen düzenleme teknolojisi olarak bilinen bir yöntem sayesinde, ölümcül kanseri ortadan kaldırmak çok daha kolay olacak. Bilim insanları tarafından yayınlanan rapora bakılırsa, kansere karşı bir çare olma ihtimali son derece yüksek.

Yeni kanser tedavisi işi kökünden halletmeye çalışıyor

Yayınlanan bu makale ile birlikte, bilim insanları nanopartikülleri kullanarak enzimlere mesaj gönderiyor. Mesajı alan enzimler, DNA kesmesi gibi çeşitli yöntemlere başvuruyor. Kısacası vücudun içerisinde yer alan enzimler bilim insanları tarafından kullanılabiliyor.

yeni kanser tedavisi

CRISPR enzimi olan Cas9’a mesaj gönderen bilim insanları, onun kanser ile kesin çare oluşturacak şekilde mücadele etmesini sağlıyor. Elbette bunu yaparken vücuda zarar vermemeye büyük özen gösteriliyor. Bu sayede kemoterapi gibi zorlu tedaviler uygulanmıyor.

Bildiğiniz üzere kemoterapi gibi yöntemler çok fazla yan etkiye sahip. Bu durum hem moral olarak hem de sağlık açısından kanser hastalarını olumsuz etkiliyor. Bilim insanları bunun önüne geçebilmek için böyle bir enzim teknolojisi geliştirdi. Hastalığın kaynağına odaklanan yeni tedavi türü kesin çözüm olabilir.

Glioblastoma ve Metastatik yumurtalık kanseri gibi ölümcül hastalıklarda test edilen tedavi büyük oranda başarılı oldu. Bakalım diğer kanser türlerinde de aynı başarıyı gösterebilecek mi?

Exit mobile version