Yeni iPhone Modelleri, Apple Watch ya da AirPods’u Şarj Edebilecek

Kablosuz şarjı uzun süre görmezden geldikten sonra, Apple’ın diğer akıllı telefon üreticilerinin çoğundan daha fazla bu özelliği kucakladığı görülüyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, en son tahmininde bazı detaylara yer veriyor.

Kuo’nun kaynaklarına göre bu yılki iPhone’lar; AirPod’ları ve hatta ters kablosuz şarjı olan bir Apple Watch’ı da şarj edebilecek. Esas olarak bu özellik akıllı telefon piysasında pek de yeni değil.

Ters Şarj Özelliği Artık Tüm Telefonlarda

Bu hala garip görünen kablosuz şarj şekli, ilk kez geçen yıl Huawei Mate 20 Pro’da görüldü. Samsung; Galaxy S10 ve PowerShare özelliğine sahip bir takım ürünler sattı. Samsung; telefondan telefona şarj etmek yerine, PowerShare’in yeni Galaxy Buds’u bir çırpıda nasıl şarj edebileceğine odaklandı.

iPhone modelleriyle ilgili gelişmeler, yalnızca bunlardan ibaret değil. Bununla birlikte; Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone’u yeni bir USB-C şarj cihazıyla göndermesi gerekebilir.

Bazıları; USB-PD gereksinimlerini karşılamak için 18W kapasiteye sahip olacağına inanıyor. Bununla birlikte Apple; şu anda olduğu gibi yeni bir USB-C 5W şarj cihazı da kullanabilir veya ayrı bir satın alma olarak 18W seçeneği sunabilir.

Exit mobile version