Yeni iPad Pro nasıl verimli bir şekilde kullanılır?

Baştan aşağı yenilenen yeni iPad Pro ile artık yapabilecekleriniz çok daha fazla. Selefine göre daha yüksek bir performans sunan yeni iPad Pro, sahip olduğu tam ekran tasarımıyla da farklılığını ortaya koyuyor. Daha büyük bir ekranı daha küçük bir gövdede sunan cihaz, 500 gramdan hafif yapısı ile de yanınızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz bir ürün. Bir bilgisayarın yapabildiği her işlemi gerçekleştirebilen yeni iPad Pro, eski versiyonuna göre pek çok açıdan daha verimli kullanılabilen bir cihaz. Sahip olduğu “Doğal hareketler” özelliği sayesinde gezinmenin oldukça kolay olduğu yeni iPad Pro, bütünleşik Face ID özelliği ile de kullanıcılara daha kolay bir cihaz erişimi ve arttırılmış güvenlik sunuyor. Bünyesinde A12 X bionic çip barındıran yeni iPad Pro, Photoshop CC gibi uygulamaları çalıştırmakta bile herhangi bir zorluk yaşatmıyor. Cihaz oldukça güçlü bir donanıma sahip olduğundan, verimlilik konusundaki beklentilerinizi de tam anlamıyla karşılayabilecek düzeyde.

Yeni Apple Pencil ile beraber kullanıldığı taktirde iPad Pro, resmen size boyut atlatacak bir cihaz. Çünkü yeni Apple Pencil ile artık çok daha yaratıcı çalışmalar yapabilmeniz mümkün. Yeni Apple Pencil ile artık tek seferde daha fazla fonksiyon gerçekleştirebiliyorsunuz. Uyguladığınız basıncı algılayabilen özelliği sayesinde yeni Apple Pencil ile, gerektiğinde çok hassas ve detaylı çalışmalar yapabiliyorsunuz. Kalemi bastırarak kalın ve koyu çizgiler çizmeniz mümkün. Aynı zamanda Apple Pencil’ı hafif yan tutarakta gölgelendirme işlemlerinde kullanabiliyorsunuz. Yeni Apple Pencil, sahip olduğu dahili mıknatıslar vasıtasıyla yeni iPad Pro’nuzun yan tarafına manyetik olarak sıkı bir şekilde tutturulabiliyor. Bu şekilde şarj da olan kalemin böylelikle kaybolma sorunu ortadan kalkmış oluyor. Apple Pencil ile çalışırken cihaz üzerine parmağınızla iki kere dokunduğunuzda, önceden belirlediğiniz modlar arasında kolaylıkla geçiş yapma şansınız da oluyor. Bu da size sunulan yeni bir kullanım kolaylığı. Yeni Apple Pencil’ın sadece birkaç iPad Pro modeliyle uyumlu olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Yeni iPad Pro ile bir de güncel Smart Keyboard Folio satışa sunuldu. Cihazınızı başarılı bir şekilde koruyan bu ürün aynı zamanda size mükemmel bir yazı yazma deneyimi sunuyor. Bu aksesuar ile birlikte ileri düzey bir bilgisayardan farkı kalmayan yeni iPad Pro, gerçekten övgüyü hakediyor.

iPad Pro şüphesiz en çok sanatçılar tarafından kullanılan bir cihaz ve bu konudaki yetenekleri gerçekten takdire şayan olarak nitelendirilebilir. Apple Store’da bulabileceğiniz sayısız resim ve sanat uygulamasıyla cihazdan maksimum verim almanız mümkün. Yeni iPad Pro üzerinde neredeyse tüm sanatsal çalışmaları en ince detaylarına kadar yapmanız mümkün. Gerektiğinde büyük ekran üzerinde çoklu görevler ve split view özelliğini kullanarakta, aynı anda bir den çok uygulama üzerinde çalışabiliyorsunuz. Böylelikle açık sayfalar ve menüler arasında git-gel yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

iPad Pro’lar ile birlikte kullanabileceğiniz en başarılı resim ve illüstrasyon uygulamalarından biri şüphesiz Procreate. Apple Tasarım Ödülü kazanan ve App Store’un öne çıkanlarından biri olan Procreate, sanatçılar için eksiksiz bir araç kutusu sunuyor. Bünyesinde 136 adet gelişmiş fırça barındıran uygulama aynı zamanda gelişmiş katman sistemi ile de dikkat çekiyor. Uygulama, kullanıcıları için oldukça rahat bir çalışma ortamı ve güzel tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

iPad Pro’nuzla beraber maksimum verim alabileceğiniz uygulamalardan bir tanesi de Affinity Photo.
iPad Pro üzerinde kullanılabilecek en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından birisi olan Affinity Photo, size her şekilde basit ve çok yönlü bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bünyesinde bulunan sayısız özellikle beraber artık fotoğraf düzenleme çalışmalarınız çok daha eğlenceli ve zevkli olacak. Uygulamayı bir kez satın almanız halinde tüm özelliklerin açıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Eğer kod yazmayı seviyorsanız, iPad Pro üzerinde Coda uygulaması ile çalışarak oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Coda, Web Developer’lar için geliştirilmiş olan bir kod derleme uygulaması. Coda kısaca web siteleri için gereken kodları yazmanızı ve düzenlemenizi sağlıyor. Dilerseniz yazdığınız kodları anında Safari üzerinde çalışır vaziyette de görüntüleyebiliyorsunuz.

iPad Pro üzerinde kullanılabilecek ve size pek çok kolaylık sağlayacak olan diğer bir kayda değer uygulama ise Slack. Özellikle iş hayatının vazgeçilmezlerinden biri olan Slack; iPhone, iPad ve Mac cihazlar üzerinde ortak bir yapı kurarak çalışıyor. Uygulama üzerinden çalışanlarınızla anlık olarak yazışabileceğiniz gibi aynı zamanda da dilediğiniz anda iPad Pro’nuzun ekranında yaptıklarınızı diğer cihazlarla paylaşabiliyorsunuz.

Yazı: Can Genca

 

Exit mobile version