Yeni Giysi Teknolojisine Çok Şaşıracaksınız!

Birçok kişiyi kendisine hayran bırakan yeni giysi teknolojisine çok şaşıracaksınız. ABD’nin sayılı üniversitelerinden bir tanesinde geliştirilen biyosensör içerikli yeni giysiler bütün sağlık gelişmelerinizi kayıt altına alıyor.

Her geçen gün teknolojinin çok daha farklı alanlarda uygulamaya geçirildiğini görüyoruz. Şimdilerde günlük hayatta düzenli olarak kullandığımız nesneler ile teknolojiyi birleştiriyoruz. Son olarak yeni giysi teknolojisi kullanılmaya başlandı. ABD’nin saygın üniversitelerinden bir tanesi olan MIT bu konuda çığır açtı.

Yeni giysi teknolojisi büyük değişimin habercisi

Ekstra cihazlara ihtiyaç duymadan kullanma imkanı sunan bu biyosensör sayesinde, anlık bütün verileriniz karşı tarafa aktarılacak. Böylece sürekli olarak fiziksel bir kontrolün gereği kalmayacak.

Özellikle de sporcularda anlık sağlık verileri büyük bir önem taşıyor. Bazı durumlarda sporcular nefes problemi yaşarken bazen de vücut ısılarında ani değişiklikler ortaya çıkabiliyor. Bunun önlenmesi için düzenli olarak takip edilmeleri gerekiyor.

ABD’nin saygın üniversiteleri tarafından geliştirilen bu cihaz ise tamamen buna yönelik. Sadece sporcular değil, aynı zamanda astronotların da sağlık durumları anlık olarak takip edilebilecek. Böylece çok daha hızlı müdahalenin önü açılacak. Sizce bu tür cihazlar dünya genelinde yaygınlaşabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Exit mobile version