Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nde yapılan çalışmalar sonucunda yeni gezegen keşfedildi. Burada yaşamın olma ihtimali ise son derece yüksek. Samanyolu galaksisi dışında yapılan bu keşif bir ilk olabilir.
Bilim insanları çok uzun bir süreden beri gezegen araştırmalarına devam ediyor. Özellikle de bu gezegenlerde hayat olup olmadığı işleri daha da karışık bir duruma getiriyor. Oksijen ve su gibi bazı önemli materyallerin olması bu gezegenler için ilk arayış kriterleri içerisinde yer alıyor. Sadece Samanyolu Galaksi’si içerisinde bile 500 civarında gezegen yer alıyor ve araştırmalar her geçen gün daha fazla derinleşiyor.
Başka bir galakside yeni gezegen keşfedildi
Samanyolu Galaksi’si içerisinde yer alan birbirinden farklı Güneş Sistemi benzeri yapılar, sayısız gezegene ev sahipliği yapıyor. Evrende sadece Samanyolu Galaksi’si yok. Yaklaşık olarak 23 milyon ışık yılı uzaklıkta yer alan Girdap Galaksi’si de önemli diğer bir galaksi örneği olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; M51-ULS-1b ismindeki bir gezegen Girdap Galaksi’si içerisinde keşfedildi. Bu galakside çok daha fazla gezegen olduğu tahmin ediliyor. Üstelik bu gezegenlerde yaşam olma ihtimali de son derece yüksek. Yeni keşfedilen gezegenden tekrar bahsedecek olursak tıpkı Dünya gibi, bir ışık ve ısı kaynağının etrafında döndüğü ifade ediliyor.
Bilimsel araştırmalar ne yazık ki tahmin edildiği gibi hızlı ilerlemiyor. Mesela sadece bu gezegenin tam olarak tespit edilmesi bile on yıllarca zamanı alacak. Uzayın ne kadar büyük bir mekan olduğu hatırlandığında, hayat ihtimali olan gezegenlerin daha fazla keşfedileceği söylenebilir. Sizce başka gezegenlerde gerçekten de hayat var mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap