Yeni film izleme yeriniz Facebook olacak

Wall Street Journal”da yayınlanan yeni bir habere göre Facebook gelecek yıl orijinal videolar için 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırmayı tasarlıyor. California”da bulunan firmanın filmler, diziler ve diğer video içerikler için tek durak olmayı sağlayacak ve video segmentini domine edecek departmanı olan Facebook Video Push”a aşina olan kaynaklara dayandırılan habere göre amaç, uzun vadede kazanç akışını attıracak yeni yollar bulmak. Zira Facebook gelecekte işlerinde azalma beklentisi içerisinde. Fakat Facebook”un orijinal video içeriği konusunda reklam paylaşımı tarzı bir modeli mi gündeme getireceği, yoksa üyelik şeklinde bir çalışma yöntemini mi benimseyeceği henüz belli değil.

Bununla birlikte firmanın video içeriği kategorisinde hakim olmaya yönelik gayretlerini arttırmaya yönelik eğilimini ortaya koyması Facebook”un ilk kez yaptığı bir şey değil. Haziran ayında da sosyal ağ sitesinin Facebook platformuna dağıtılacak her bir orijinal video etkinliği için 3 milyon dolar civarında yatırım yapmayı istediğine dair haberler çıkmıştı. Bu haberlerde Facebook”un birden fazla çeşit ve yapıyı içeren orijinal serilerin değerlendirilmesi işlemini gerçekleştirmekte olduğu da bildirilmişti. Aynı zamanda firmanın video içerik girişimine yönelik bütçesini arttırdığı da söyleniyor olmakla birlikte Facebook”un yapım masraflarını her bir bölüm için birkaç milyon dolar civarında tutmanın yollarını da araştırdığı rivayet ediliyordu.

Facebook, Hindistan”da aynı zamanda Android uygulamasına öneri tabanlı bir “video sekmesi” de ekleyerek, test etmeye başladı. Söz konusu sekme kullanıcılara geniş aralıkta video içeriği tavsiyelerinde bulunmak üzere işlev görüyor. Arkadaşlar ve Bildirimler kısa yollarının arasına yerleştirilmiş bir video simgesi üzerinden erişilebiliyor sekmeye.  Facebook”un video alanındaki atılımı tutarsa, aynı zamanda kullanıcıların platforma dönerek film ve dizileri izlemeye devam etmelerini sağlamaya dönük olarak milyonlarca dolar yatırım yapan Netflix gibi video sektöründe yer alan mevcut devlerle de kapışması bekleniyor. 

Exit mobile version