Yeni başlayanlar için Adobe Illustrator’da çizim

Meraklıları için modern çağın çizime yönelik kavramları.
 

Adobe Illustrator’da çizim nasıl yapılır?

Adobe Illustrator’de çizim yapmak Photosop’a göre biraz daha farklı ama ne varki daha önce Ai kullanmış olan kişilerin fazla zorlanacakları bir durum söz konusu değil, bu tamamen sabır işidir.
 

adobe illustrator
 
Photoshop’ta olduğu gibi çizmek istediğiniz görselin şeffaflığını azaltarak başlayalım işe, sol taraftaki Araçlar kutusundan Pencil Tool (B) seçerek görselimizin her bir detayını titizlikle parça parça çizelim.

çizdiğimiz hatların birbirine karışmaması için isterseniz Pen Tool’un rengini yer yer değişirebilirsiniz, bu size ileriki aşamalarda büyük kolaylık sağlayacaktır.
Görseli bütün parçalarına ayırdıktan sonra gelelim renklendirme işlemine, bu işin en eğlenceli kısmı burası.

 
Alt kısımda kalan kopya çektiğimiz görseli kendi görselimizin yanına getirelim ve kendi görselimizde renklendirmek istediğimiz alanın hattını seçtikten sonra, Eyedropper Tool (I) seçerek kopya çektiğimiz alandan istediğimiz rengi seçelim ya da siz istediğiniz bir rengi renk panelinden seçebilirsiniz, siz tüm alanı renklendirdikten sonra farkında olmadan bazı çizip renklendirdiğimiz kısımlar başka kısımların altında kalabilir. Mesela; yüzdeki kaş ya da gözün, yüzün altında kalması gibi böyle bir durumu fark ederseniz, üstteki nesneyi seçip ardından sağ tıklayıp “Arrange” seceneğinden “Bring to Front” (öne getirme) ya da “Send to back” (arkaya yollama) seçeneğini kullanabilirsiniz.
 

 
Siz böyle bir durumda muhtemelen “Send to back” şeçeneğini kullanıp öndeki diğer nesnelerin en arkasına atmış ve gözükmeyen nesneyi böylece görmüş olacaksınız. Bu işlem ilk zamanlarda canınızı sıkabilir ve sizi çok uğraştırabilir ama mantığını anlayınca hiç zor olmadığını göreceksziniz.

Tool bilginize göre dahada yaratıcı olabilirsiniz.

 

 

Exit mobile version