Yeni Apple MacBook Air Dizüstü Bilgisayarının Görüntüleri Yayınlandı

M2 SoC'ye sahip potansiyel Apple MacBook Air dizüstü bilgisayarının en son görüntüleri çevrimiçi olarak yayınlandı. Görünüşe göre yeni M2 MacBook Air renderları, gerçek sızdırılmış Apple CAD dosyalarına dayanıyor. İşte detaylar...

Tamamen yeni MacBook Pro ve iMac’in 2021’de piyasaya sürülmesinin ardından; Apple’ın 2022’de bir süre için Apple MacBook Air dizüstü bilgisayarının tamamen yenilenmiş bir versiyonunu planladığı söyleniyor. Yeni makine yeni bir tasarıma, içinde yeni bir M2 işlemciye sahip olacak. Şimdiye kadar yeni MacBook Air hakkında çıkan tüm söylentileri haberimizde bulabilirsiniz.

Apple MacBook Air Dizüstü Bilgisayarının Tasarımı

Tıpkı yeni 24 inç iMac ve yeni MacBook Pro’larda olduğu gibi; 2022 MacBook Air’deki en büyük değişikliklerden birinin tasarımı olması bekleniyor. Sızdıran Jon Prosser, yeni MacBook Air’in düz kenarlı bir tasarıma sahip olacağını ifade etti. Ayrıca Prosser bunun özellikle MacBook Air’in ikonik gövdesinin sonu olacağı anlamına geleceğini söyledi.

Steve Jobs tarafından piyasaya sürülmesinden bu yana MacBook Air; ön tarafı daha ince olan ve arkaya doğru kalınlaşan incelen bir tasarıma sahiptir. Bu, MacBook Air’in gerçekte olduğundan çok daha ince olduğu yanılsamasına yol açar. Prosser tarafından paylaşılan ve gerçek hayattaki görüntülere dayanılarak oluşturulduğu iddia edilen görseller; iPad Pro ve iPad Air’e benzeyen düz kenarlı bir tasarıma sahip bir MacBook Air’i gösteriyor.

Profesyonel ve güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2022 MacBook Air’in 24 inç iMac’in renklerine benzer ek renklerle geleceğini bildirdi.

Yeni Cihaz 24′ iMac’e Benziyor

Yeni MacBook Air ile dört gözle beklenecek diğer tasarım değişikliklerinin; ilk kez beyaz bir klavyenin yanı sıra ekranın etrafındaki beyaz çerçeveleri içerdiği bildiriliyor. Yine bu, beyaz çerçevelere sahip 24 inç iMac’e benziyor.

Tüm bu söylentili değişiklikler gerçekleşirse; yeni MacBook Air tasarımının polarize olması muhtemeldir. 24 inç iMac’te gördüğümüz gibi; herkes farklı renk seçeneklerinin ve beyaz çerçevelerin hayranı değil. Apple’ın bu endişeleri gidermek için MacBook Air söz konusu olduğunda tasarımda herhangi bir değişiklik yapıp yapmadığını bekleyip görmemiz gerekecek.

M2 Çipinden Destek Alacak

Yeni MacBook Air’in, Apple’ın yeni nesil M2 çipinden güç alan ilk Mac olması bekleniyor. Güç ve verimliliğin mükemmel dengesi için tasarlanan M2 çipi; M1’in doğrudan halefi olacak. Ancak üst uçta M1 Pro ve M1 Max kadar güçlü değil.

Bloomberg’in bu yılın başlarında yayınladığı bir rapora göre; M2 işlemcisi M1 ile aynı sayıda bilgi işlem çekirdeğine sahip olacak. Ancak daha hızlı çalışacak. Ek olarak, yedi veya sekizden; dokuz veya 10’a değişen yapılandırma seçenekleriyle artan sayıda grafik çekirdeğine sahip olacak.

M2 yongasının, M1 yongasının bazı sınırlamalarını ele alıp almadığı henüz belli değil. Örneğin, M1 yongası, tek bir harici ekran ve iki Thunderbolt bağlantı noktası ile çalışmakla sınırlıdır. İdeal olarak, M2 çipi bu endişelerin bir kısmını hafifletecektir. Ancak bunu yalnızca zaman gösterecek.

MacBook Air Dizüstü Bilgisayarının Ekran Özellikleri

2021’de piyasaya sürülen yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleriyle Apple; mükemmel Liquid Retina XDR veya mini LED ekran teknolojisini ilk kez Mac’e genişletti. Bir avuç söylentiye göre; 2022 MacBook Air’in de bu mini LED panele sahip olması bekleniyor.

Ancak MacBook Air’in mini LED teknolojisine sahip olacağı bildirilirken; ProMotion kartlarda yok. ProMotion, Apple’ın iPad Pro, iPhone 13 Pro ve MacBook Pro’da kullanılan değişken yenileme hızı teknolojisidir. Ekranların 120 Hz’ye kadar yenilenmesini sağlar.

Son olarak, çentik ne olacak? Bazı sızıntılar, tıpkı yeni MacBook Pro gibi, 2022 MacBook Air’in de bir çentik kesme özelliğine sahip olacağını iddia etti. Bu, Apple’ın ekranın etrafındaki çerçevelerin boyutunu küçültmesini gösterir. Ayrıca FaceTime kamerayı çentiğin içine yerleştirmesine olanak tanır. Apple’ın MacBook Air’e bir çentik ekleme planlarında ilerleyip ilerlemeyeceği henüz belli değil.

Bağlantı Özellikleri

Yeni MacBook Pro, HDMI konektörü ve SD kart yuvası gibi bağlantı noktalarının geri dönüşünü işaret ederken; 2022 MacBook Air’in aynı muameleyi görmesi beklenmiyor. Bunun yerine, yeni MacBook Air’in her iki tarafında birer tane olmak üzere iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip olduğu söyleniyor.

İyi tarafından bakıldığında, yeni iMac ve MacBook Pro modelleri hakkında sayısız ayrıntıyı doğru bir şekilde öngören sızdırıcı Dylandkt; yeni MacBook Air’in şarj için MagSafe özelliğine sahip olacağını bildirdi. Teorik olarak bu, yeni MacBook Air’in şarj ve diğer ihtiyaçlar için iki Thunderbolt bağlantı noktasının yanı sıra; yalnızca şarj için MagSafe içerdiği anlamına gelir.

Cihazın Adı Değişebilir

Son olarak, Prosser ve diğer kaynaklar; Apple’ın gelecek yıl “MacBook Air” markasını terk etmesinin mümkün olduğunu söyledi. Ancak garanti edilmediğini belirtti. Bunun yerine, bu makineye basitçe “MacBook” denilebilir.

Apple’ın pazarlama planlarının genellikle son dakikaya kadar gizli kaldığını akılda tutmak önemlidir. Özellikle Apple, birkaç yıl önce 12 inç MacBook’u durdurduğu için şu anda sıfatsız bir MacBook sunmuyor.

Apple MacBook Air Ne Zaman Çıkacak?

Peki bu yeni MacBook’u ne zaman satın alabileceksiniz? Birden fazla kaynağa göre, yeni MacBook’un 2022’nin ortalarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu, Apple’ın bunu Nisan ayında özel bir etkinlik olarak duyuracağı; Haziran ayında WWDC için kaydettiği anlamına gelir.

Cihazın Beklenen Fiyatı

Fiyatlandırma açısından, yeni MacBook Air’in 999 dolardan başlayan mevcut MacBook Air’den “biraz” daha pahalı olacağı bildiriliyor. Bu muhtemelen mini LED ekran teknolojisinin ek maliyetinden kaynaklanmaktadır.

 

 

Exit mobile version