Yeni 13 inç MacBook Pro Geliyor! İşte Özellikleri

Apple, önümüzdeki aylarda yeni Mac bilgisayarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Öne çıkan özellikler arasında merakla beklenen 2022 M2 çipli MacBook Pro 13 ilk gelecek cihaz olarak ortaya çıkıyor.

Apple, MacBook Pro modellerini düzenli olarak yeniliyor. 2022’de 13 inç MacBook Pro’nun yeni sürümlerini ve üst seviye 14 inç ve 16 inç sürümlerini potansiyel olarak görebiliriz. Söylentiler, 13 inçlik yeni bir modelin ilkbaharda gelebileceğini öne sürerken; Ekim 2021’de piyasaya sürüldüklerine göre daha büyük modellerin yenilenmesi hakkında pek bir şey duymadık.

Şimdilik, bu kılavuz, önce yenilenmesini beklediğimiz 13 inç MacBook Pro’ya odaklanıyor. Ancak tüm MacBook Pro modelleri hakkında daha fazla şey duydukça güncellenecektir.

13 inç MacBook Pro

Apple, giriş seviyesi 13 inç MacBook Pro’yu en son Kasım 2020’de ilk M1 Mac’leri piyasaya sürdüğünde yeniledi. MacBook Air ve ‌M1‌ Mac mini ile birlikte çıktı. Üç ürün serisinin tümü bir yenileme için geldi.

Cihazın Tasarımı Değişmiyor

Söylentiler, 13 inç MacBook Pro’nun hiçbir tasarım güncellemesi görmeyeceğini ve aynı kasayı, üst seviye 14 inç ve 16 inç makinelerden çıkarılmış bir özellik olan Touch Bar ile kullanmaya devam edeceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Bloomberg’den Mark Gurman’ın Apple’ın onu kaldıracağını öne sürdüğü için Touch Bar hakkında tüm söylentiler aynı değil.

Düşük maliyet göz önüne alındığında, güncellenmiş 13 inç MacBook Pro mini LED ekran içermeyecek. 120 Hz ProMotion yenileme hızlarını desteklemesi beklenmiyor. Tasarım değişikliği olmadan 13 inç MacBook Pro’ya gelen en büyük değişiklik, güncellenmiş M2 yongası olacak.

Apple MacBook Pro 13 inç M2 Çip ile Geliyor

‌M1‌’in piyasaya sürülmesinden bu yana Apple, muhtemelen “‌M2‌” olarak adlandırılacak bir takip üzerinde çalışıyor. ‌M2‌’nin ‌M1‌ ile aynı 8 çekirdekli CPU’ya sahip olması bekleniyor. Ancak daha küçük bir düğüm üzerine kurulabileceğinden hız ve verimlilik iyileştirmeleri olacak.

GPU iyileştirmelerine gelince, ek GPU çekirdeklerine sahip olacak. Orijinal ‌M1‌’de bulunan 7 ve 8 çekirdekli GPU seçeneklerinden 9 ve 10 çekirdekli GPU seçeneklerinin mevcut olması bekleniyor. ‌M2‌, M1 Pro ve M1 Max kadar güçlü olmayacak ve ardından ‌M2‌ Pro ve ‌M2‌ Max gelecek.

Apple’ın güncellenmiş 13 inç MacBook Pro ve 2022 MacBook Air’de ‌M2‌ yongasını kullanması bekleniyor.

14 inç ve 16 inç MacBook Pro

14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri Kasım 2021’de çıktı ve bu noktada yeni modeller hakkında pek bir şey duymadık. Apple muhtemelen 2021 modellerinde mini LED ekranlı yeni bir görünüme sahip olduğu için tasarım yenilemesine gitmeyecek, ancak yeni çiplere güvenebiliriz.

Henüz ne bekleyeceğimizi bilmiyoruz, ancak önümüzdeki 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri büyük olasılıkla gelecekteki ‌M2‌ Pro ve ‌M2‌ Max yongalarını kullanacak.

Exit mobile version