En İyi Ücretsiz Yazılım Öğrenme Uygulamaları

En iyi yazılım öğrenme uygulamaları neler? İşte Android veya iOS cihazınıza indirip kullanabileceğiniz ücretsiz uygulamalar listesi!

Ücretsiz yazılım öğrenme uygulamaları, ücret ödemeden yeni yazılım dilleri öğrenmenize yardımcı olur. Android ve iOS telefonlar için geliştirilen en iyi kodlama uygulamaları listesi hazırladık. Bu konuda çok başarılı olan programlara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yazılım Öğrenme Uygulamaları Listesi

Yazılım Öğrenme Uygulamaları-1

1. Mimo

Mimo sayesinde Python, JavaScript, Java, HTML, CSS, SQL, Swift, Kotlin, C++, SQL, PHP gibi birçok programlama dilini öğrenebilirsiniz. Kodlama öğrenme sürecini oyunlaştıran uygulamada ücretsiz ve ücretli versiyonlar yer alıyor.

2. SoloLearn

Temelden ileri seviyeye kadar çeşitli eğitimlerin yer aldığı SoloLearn, kullanıcıların çoğu programlama dilini öğrenmesine yardımcı oluyor. Başarılı uygulama, yazılım alanında becerilerini daha da geliştirmek isteyen deneyimli kişiler ve bu alana yeni adım atmak isteyen kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

3. Encode

Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan Encode üzerinden JavaScript, Python, HTML ve CSS öğrenebilirsiniz. Öğrenmeyi keyifli hale getiren uygulama, temel bilgilerle başlar ve konu ile ilgili birtakım ipuçları sunar. Çeşitli derslere sahip olan Encode’un kullanımı da çok basittir.

4. Grasshopper

Grasshopper, kodlama yolculuğuna adım atmanıza yardımcı olabilmek için geliştirilen bir uygulamadır. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, JavaScript dilini temel düzeyde öğrenmenizi sağlar. Kısa derslerin yer aldığı uygulama, motive seviyesinin artmasını sağlayacak ödül sistemine de sahiptir.

5. Codecademy Go

Codeacademy platformunun mobil sürümü olan Codeacademy Go, yanınızda bilgisayarınızın olmadığı zamanlarda akıllı telefon üzerinden yazılım öğrenmeye devam edebilmenizi sağlar. Python, JavaScript, SQL, HTML ve CSS gibi derslerin yer aldığı uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

6. Khan Academy

Fizik, kimya, biyoloji ve geometriden yazılıma kadar çok fazla dersin yer aldığı Khan Academy, Android ve iOS platformlarında bulunuyor. Python, JavaScript, HTML ve CSS gibi eğitimlere erişebileceğiniz uygulamanın kullanıcı arayüzü de çok başarılıdır.

7. Programming Hub

Programming Hub JavaScript, C, C++ dahil birçok yazılım dilini öğrenebileceğiniz başarılı bir uygulamadır. Uygulamada yer alan dersler, öğrenme sürecini daha hale getirmek için tasarlanmıştır. Her eğitimin ardından öğrenilen bilgilerin test edildiği birtakım sınavlar yer alıyor.

8. Tynker

Çocuklar için özel olarak geliştirilen Tynker’da bulmacalar aracılığı ile kodlama öğretir. Birçok ödül almayı başaran uygulamada bulmacaları çözmek için sürükle bırak mantığı ile çalışan kodları kullanmanız gerekiyor.

9. Programming Hero

HTML, CSS, JavaScript ve Dom öğrenmenize yardımcı olacak kaynak arıorsanız Programming Hero tam size göredir. Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan uygulamanın kullanımı da çok basittir. Uygulama sayesinde birçok yazılım dilini öğrenebilirsiniz.

10. CodeSpark Academy: Kids Coding

Çocuklara kod yazmayı öğreten ödüllü bir uygulama olan CodeSpark Academy: Kids Coding, 5-10 yaş arası çocuklar için uygundur. Kodlama sürecini eğlenceli hale getiren uygulama, oyun benzeri bir arayüze sahiptir.

Yukarıdaki listede ücretsiz kodlama öğrenme uygulamaları yer alıyor. Bu programlar ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca en iyi oyun yapma programları listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version