Yayıncılar ve Oyun Yapımcıları Arasında Anlaşmazlık Çıkabilir!

Portrait of Young Asian Handsome Pro Gamer Playing in Online Video Game

Typhoon Studios’un kurucu ve yöneticisi olarak da bilinen Alex Hutchinson; yayıncılar ve oyun yapımcıları ile alakalı bomba etkisi yaratacak sözler söyledi. İşte merak edilen tüm detaylar.

Yayıncılar ile oyunu geliştirenler arasında son derece tuhaf bir ilişki var. Mantıksal çerçeveden doğru olsa bile yine de belirsizlikler diz boyu. Mesela şu anda oyun yayıncıları herhangi bir lisanslı müziği kendi yayınlarında kullanamaz. Eğer böyle birşey yaparlarsa anında telif cezası yerler. Şimdilerde bazı üst düzey yöneticiler aynı şeyin oyunları kullanırken de geçerli olmasını istiyor.

Yayıncılar ve oyun yapımcıları ne düşünüyor?

Google yetkilileri, Alex Hutchinson tarafından yapılan açıklamalar ile alakalı anında müdahalede bulundu. Bütün bu görüşlerin sadece onu ilgilendirdiği belirtildi. Bu sayede yayıncıların yüreğine az da olsa su serpilmiş oldu. Birçok kişi tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, böyle birşeyin yapılması oyun dünyasını derinden sarsar.

yayıncılar ve oyun yapımcıları

Herkesin yakından espor yorumcusu Ryan Wyatt, her ikisi arasında mutualist bir ilişki olduğunu ifade etti. Ona göre her iki taraf da birbirlerine çok büyük destek sunuyor. Oyun yayıncıları, kimsenin yapamayacağı kadar devasa bir reklama imza atıyor.

Whatsapp, Android’e yüz tanıma özelliği getiriyor

En basitinden Among Us ya da Fall Guy gibi oyunlar, normal şartlarda hayatta bu kadar ünlü olamazdı. Sadece bu bile yayıncıların gücünü ve etkisini ortaya koyabiliyor. Stadia ve Google ya da YouTube; uzun bir süre daha herhangi bir telif istenmesine izin vermeyecek. Sizce yayıncılardan, oynadıkları oyun için telif alınmalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version