Yarı Yolda Bırakmayan İş Notebook’ları

İş hayatının vazgeçilmezi notebook’larda pil dayanıklılığının önemi de yadsınamaz. Ofis dışında ya da hareket halindeki kullanımda dijital yaşamı ve iş akışlarını kolaylaştıran bu özellik, tercih mekanizmalarına doğrudan etki ediyor. Bizler de bu kapsamda son dönemin öne çıkan ‘uzun pil ömrüne sahip’ iş notebook’larını bir araya getirdik. Listedeki modellerin fiyatları 5 bin TL-15 bin TL arasında değişiyor. Yani her bütçeye uygun seçenekler söz konusu.

Huawei Matebook 13

HUAWEI FullView Display etkileyici bir ekrandan daha fazlasını sunuyor; tam anlamıyla sürükleyici bir görsel deneyimi hayata getiriyor. %88 ekran-gövde oranı ile HUAWEI MateBook 13’ün ince 4.4 mm çerçevesi, hayal gücünüzü ateşlemek için parlak, zengin ve canlı grafiklere daha fazla alan yaratıyor. Ultra ince gövdesiyle 2 GB GDDR5 özellikli NVIDIA GeForce MX150’ye sahip. Yeni 8. Nesil (Whiskey Lake) Intel core i7 8565U işlemcisiyle, öncekinden %40 daha hızlı, KBL-R işlemcisinden %10 daha hızlı çalışıyor. 42 Wh (TYP) sınıfının en iyi bataryasıyla, sizi daha uzun süre güçlendiriyor. Entegre grafik kartına sahip HUAWEI MateBook 13, 10 saat boyunca, ayrık grafik kartına sahip HUAWEI MateBook 13, 9,6 saat boyunca yerel 1080P videoları oynatabilme özelliğine sahip. Huawei Matebook 13’ün ülkemizdeki satış fiyatı ise 5.399,00 TL.

Dell XPS 13

Dell XPS 13 neredeyse çerçevesiz InfinityEdge ekranı ile, 11 inçlik alana 13,3 inç panel sığdırarak ekran alanınızı genişletiyor. Sadece 5,2 mm kalınlığında çerçeveye, 1,2 kg’dan başlayan ağırlığa ve ultra ince 9-15 mm genişliğe sahip XPS 13, olağanüstü ince ve hafif. Göz alıcı UltraSharp QHD+ çözünürlük (3200×1800): Opsiyonel olarak yükseltebileceğiniz ekranda, 5,7 milyon piksel (276 ppi) ile gözlerinize inanamayacaksınız. Yeni 8th gen Intel® Core işlemciler, 4 çekirdekle ince bir kasada üstün performans sunuyor. Daha çok çekirdek, çoklu görevlerde bile daha yüksek performans demek. Intel’in 8. nesil dört çekirdekli işlemcileri, aynı anda çalışan birden çok uygulamayı kolayca kaldırır ve daha yüksek performans sağlıyor. Dell XPS 13’ün ülkemizdeki satış fiyatı 13.827 TL.

HP Spectre 13

HP Spectre 13 tasarım ve teknolojiyi yeni bir seviyeye taşınıyor. Özel işlenmiş materyaller ve göz alıcı işçilik, eşi benzeri olmayan bir deneyim sunuyor. 10,4 mm kalınlığı ve eksiksiz Intel® Core™ i5 veya i7 gücüyle, bu lüks bilgisayara kesinlikle karşı koyamayacaksınız. Bang & Olufsen ses sistemine sahip bu bilgisayar ile sesler hiç olmadığı kadar güzel olacak. HP Spectre 13 13.347 TL fiyat etiketine sahip.

Apple MacBook Air

MacBook Air, 12 saate kadar dayanan olağanüstü pil ömrüne sahip. Sadece 1,35 kg hafifliğinde ve 1,7 cm inceliğindeki unibody tasarımın içinde muazzam bir güç barındıran MacBook Air’deki SSD depolama, bir dizüstü bilgisayardaki 5400 rpm sabit sürücüden 17 kata kadar daha hızlı. Böylece yaptığınız ne olursa olsun, anında gerçekleşiyor. 1.8 GHz Turbo ile 2.9 GHz İşlemci Hızı, 8 GB RAM kapasitesi ile ara yüzler arası seri geçişler yapmakta çok keyifli ve pürüzsüz. Ortalama bir Macbook Air için 6.500 TL civarında bir ücret ödemek zorundasınız.

ASUS ZenBook UX310

Tamamen yeni ZenBook UX310, zarif ve ince tasarımının yanında mükemmel performans sergiliyor. Tek parça alüminyumdan yapılan ve Zen’den ilham alan metal kaplamadan oluşan ZenBook UX310’un kalınlığı sadece 18.35 mm. 1.45 kg’lık ağırlığı ile seyahatlerde onu yanınızda taşımak size külfet olmayacak. Üstelik 6. Nesil Intel Core işlemcilerine, güçlü grafik kartına ve süper hızlı belleğe sahip olan ZenBook UX310 iş yükünüze doğru bir çözüm olmak için gereken yüksek performansa sahip. ZenBook UX310, sizin için hayatı daha da kolaylaştırıyor. LCD ekranların yaydığı mavi ışık uzun süre maruz kalındığında gözleri yorar ve hastalıklara sebep olabilir. ASUS Göz Dostu modu, mavi ışık emisyonlarını %30’a kadar azaltarak Göz Dostu modu kullanıldığında gözlerinizin daima korunmasını sağlarken uzun süre rahatsız olmadan çalışmalar yapabilirsiniz. Asus Zenbook UX310UQ 7.900 TL gibi bir fiyat etiketine sahip.

Lenovo Yoga 920

  1. Nesil Intel Dört Çekirdekli U Serisi işlemci içeren Yoga 920, önceki nesil Intel işlemcilere göre %30 daha fazla uygulama performansı sunuyor. Bu sayede çok sayıda program çalıştırabilir, videolar oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Yoga 920, kolayca çoklu görev gerçekleştirmek için tasarlanmış bir bilgisayar. 15 saate kadar pil ömrü sayesinde işlerinizin kesintiye uğramasına izin vermeyin (FHD çözünürlüğü ile). Ayrıca her zaman açık USB 3.0 bağlantı noktasıyla, Yoga 920’niz prize takılı değilken de en sevdiğiniz cihazlarınızı şarj edebilirsiniz. İsteğe bağlı parmak izi okuyucu ile iki saniyeden kısa bir sürede dizüstü bilgisayarınızda oturum açabilirsiniz ki bu, ortalama parola girme süresinden üç kat daha hızlı demek oluyor. Üst seviye bir performans için bu cihaza 15.000 TL gibi bir fiyat ödemeniz gerekiyor.

 

Pil dayanıklılığı konusunda sevindirici gelişmeler…

Notebook’ların kullanım oranı neredeyse %100’e yaklaşmış durumda. İnsanların bu segmentteki bilgisayarlara çok fazla yönelmesi bilgisayar üreticilerini de harekete geçirdi. Yapılan incelemeler ve kullanılan teknikler sonrasında notebook’ların bazı özellikleri geliştirildi. Kullanıcıları en fazla sevindiren durum ise; pil ömrünün uzamasının sağlanması oldu.

Laptopların pil dayanıklılıkları bundan 5 yıl önceki teknolojiye nazaran daha uzun ömürlü. 5 yıl önce aldığınız bir bilgisayar yaklaşık 2 sene sonra pil ömrünün bitmesinden dolayı sizlere kapanma, ısınma ve şarj almama gibi sorunlar çıkarıyordu. Ancak bugün baktığımızda aynı markaların bilgisayarlarının pil ömürlerinin 1 yıl daha artış gösterdiğini bilmekteyiz.

Tamamen yeni ZenBook UX310, zarif ve ince tasarımının yanında mükemmel performans sergiliyor.

  1. Nesil Intel Dört Çekirdekli U Serisi işlemci içeren Yoga 920, önceki nesil Intel işlemcilere göre %30 daha fazla uygulama performansı sunuyor.

Exit mobile version