Yargıtay Dosya Sorgulama

yargıtay dosya sorgulama

Yerel Mahkemece sonuçlanmış, ancak temyiz edilmek üzere gönderilmiş olan dosyalarınızın durumunu Yargıtay’ın hazırlamış olduğu sayfa sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu sayede dosyanızın ne aşamada olduğu hakkında bilgi alabilirsiniz. Sayfanın nasıl kullanıldığını bu yazımız ile size anlatacağız.
İlk olarak yapmanız gereken şey, buraya tıklayarak ilgili sayfaya ulaşmak. Sayfaya ilk girdiğinizde başlangıç olarak “Yerel Mahkeme Bilgileri ile Yargıtay Dosya Sorgu” bölümü açılmaktadır. Sonrasında bu bölümden sayfanın sizden istediği, il adı, mahkeme türü, mahkeme adı, mahkeme esas no, mahkeme kara no ve savcılık esas no bilgilerini doldurmalısınız. Sorgulayacağız dosya ceza mahkemesine ait değilse, savcılık esas no kısmını boş bırakabilirsiniz. Mahkeme esas no, karar no gibi bilgileri elinizde yok ise, mahkemenizin sonuçlandığı adliyeye giderek ilgili sayıları alabilirsiniz.
Ayrıca sayfanın üst kısmında bulunan “Yargıtay CB Bilgileri İle” bölümüne tıklayarak, elinizde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelmiş olan tebliğ evrakı var ise, bu evrakla da sorgulama yapabilirsiniz.
Yine sayfanın üst kısmında bulunan “Yargıtay Daire Bilgileri İle” bölümüne tıklayarak, ilgili Yargıtay dairesini seçip, dairede bulunan dosyanıza ait esas ve karar no bilgilerini girerek sorgulama yapabilirsiniz.
Yargıtay Daire Bilgileriyle Dosya Sorgu

 

Exit mobile version