Yargıtay Dosya Sorgu

Yargıtay dosya sorgulama işlemleri artık size bir tık kadar yakın. Günümüzün teknolojisinin en büyük nimeti olan internet üzerinden Yargıtay dosya sorgulama yapmak artık çok kolay.

Yargıtay Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki linke tıklayarak size önceden verilmiş olan e-devlet şifrenizle ve/veya imza bilgilerinizle karşınıza çıkacak olan hizmet sayfasına ulaşabilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) ülkemizin internet alan her noktasında hizmete açılması ile birlikte vatandaşların mahkeme kapılarında bilgi almak için kuyruklar oluşturmasının önü kesilmiş oldu.

Yargıtay Dosya Sorgulama yapmak için mahkeme kapılarına gitmeye artık gerek kalmadı. İnternet ağı üzerinden kolayca sorgu yapabilmenin önün açan UYAP projesi ile vatandaşlar Yargıtay dosya sorgulama işlemlerini bulundukları yerden internet aracılığı ile kolayca yapabilecekler.

Elinizde mahkeme bilgileri varsa mahkeme bilgileri ile Yargıtay dosya sorgulama yapabilirsiniz.

İl adı-mahkeme esas numarası-mahkeme karar numarası-mahkeme türü –savcılık esas numarası gibi bilgilerle kolayca sorgulama yapabilirsiniz.

Yargıtay’a gitmiş dosyalarınız hakkında sorgu yapmak için açılan T.C Yargıtay Başkanlığı Resmi sitesinde ana sayfada “Dosya Sorgu” menüsüne tıklayarak; dosya-ilam sorgu ve randevu işlemleri-Tebliğname Sorgu-Duruşma Sorgu menülerinden size uygun olanı tıklayabilirsiniz.

Dosya ima sorgu ve randevu işlemleri menüsünde ihtiyaç duyulan bilgiler:

Yargıtay Dairesi

Esas No

Karar No

T.C kimlik No

Cüzdan Seri No bilgilerini doğru olarak girdikten sonra alt tarafta yer alan “sorgula” menüsüne tıklamanız yeterli olacaktır.

Tebliğname Sorgu menüsünde

Tebliğname No

TC kimlik No

Cüzdan Seri No bilgileri gereklidir.

Duruşma Sorgu menüsünde;

Yargıtay Daire Bilgileri ile Duruşma Bilgileri Sorgulama menüsü altında yer alan

Yargıtay dairesi

Esas No

Karar No

TC Kimlik No

Cüzdan Seri No bilgileri girilmelidir.

Exit mobile version