Yapay Zekanın Ürettiği Modeller Giyim Sektöründe Kullanılmaya Başlanıyor

Yapay zekanın ürettiği modeller giyim sektöründe de görülmeye başlanıyor. İlk adım, giyim firması olan Levi's tarafından atıldı.

Yapay Zekanın Ürettiği Modeller Giyim Sektöründe

Yapay zekanın ürettiği modeller ile müşterilerin herhangi bir giysiyi kendisine daha çok benzeyen modellerde görmesi mümkün hâle geliyor. Levi’s, insanlara çok yakın görünüme sahip modeller kullanmak için Lalaland.ai ile iş birliğine gidiyor.

Bunu dijital dönüşüm yolculuğunun bir parçası olarak nitelendiren şirket, yapay zeka şirketi ile yaptığı iş birliği sayesinde giyim sektöründe yeni bir çağın kapısını aralayabilir.

Yapay Zekanın Ürettiği Modeller Ne İçin Kullanılacak?

Levi’s tarafından yapılan açıklamada iki şirket arasındaki iş birliğinin ürünleri sergilemek için model sayısını ve çeşitliliğini arttırmaya sağlayacağı katkıya vurgu yapıldı.

Modayı ve teknolojiyi hem sanat hem de bilim olarak gördüğünü belirten şirket, daha iyi bir müşteri deneyimi için yolculuğuna uzun bir süre boyunca daha devam etmesine yardımcı olabilecek yüksek kaliteli teknolojinin sahibi bir şirket olan Lalaland.ai ile iş birliği yapmaktan heyecan duyduğunu ifade etti.

Giyim firmasından Dr. Amy Gershkoff Bolles, “Yapay zeka muhtemelen bizim için insan modellerinin yerini hiçbir zaman tamamen almayacak olsa da bunun müşteri deneyimi için bize sağlayabileceği avantajlar için heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Web sitesinden ya da uygulamasından alışveriş yapıldığında genellikle her ürün için bir modelin olduğunu ifade eden Levi’s, müşterilerin kendilerine benzeyen modellerle gösterilen ürünleri almak istediğini belirterek modellerin tüketicileri yansıtması gerektiğine inandıklarını söyledi.

İnsan modellerini beden ve vücut tipi, yaş ve ten rengi açısından çeşitlendirmeyi sürdürdüğünü ifade eden şirket, yapay zeka teknolojisinin müşterilerin ürünleri kendilerine daha çok benzeyen daha fazla modelde görmesini sağlayarak daha iyi bir alışveriş deneyimine sahip olmasına yardımcı olacağına işaret etti.

Exit mobile version