Yapay Zeka Kullanım Alanları

Yapay zeka kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmak mı istiyorsunuz? Yapay zekanın harika kullanım örneklerini inceleyin.

Yapay zeka kullanım alanları saymakla bitirilemeyecek kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. İnsan zekasını taklit ederek insanların yapabildiği kod yazmak ve hata ayıklamak gibi çoğu işi yapabilen yapay zekanın (AI) özellikle son birkaç yıl içinde büyük bir ilerleme kaydettiği söylenebilir.

Büyük teknoloji şirketleri, OpenAI tarafından atılan ChatGPT adımıyla beraber yapay zeka destekli sohbet botu geliştirmeye başladı. Sohbet botları, AI ile yapılabileceklere harika bir örnek olsa da kullanım alanı sadece bununla sınırlı değildir.

ChatGPT’den önce de birçok sektörde yapay zeka aktif olarak kullanılıyordu. Bu alana özel bir ilgisi olmayan kişilerin AI gelişmelerini çoğunlukla takip etmemelerinden ötürü bunlardan haberdar olmamaları normaldir.

Siz de diğer çoğu girişimci ve büyük teknoloji şirketi gibi fırsatların farkındaysanız ya da sadece bu alan hakkında biraz bilgilenmek istiyorsanız aşağıdan yapay zeka hangi alanlarda kullanılır sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

Yapay Zeka Kullanım Alanları Neler?

Yapay zekanın etkili bir şekilde kullanıldığında nasıl harika ürün ve hizmetlerin çıkabileceğinin en iyi örnekleri bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bunlara daha yakından bakış atalım.

Sanal Asistanlar ve Botlar

Sanal Asistanlar ve Botlar

Google Asistan ve Siri gibi kişisel asistanlar ve müşterilerin sorularını yanıtlamak için geliştirilen botlar, AI destekli sohbet botlarına harika örneklerdir.

Müşterilerin anında bilgilenmesi amacı ile geliştirilen botlar artık ChatGPT API’ı ile çok daha işlevsel hâle gelebiliyor ama her işletme de API kullanmayabiliyor. Bunun yerine benzer bir yöntem uygulayarak ya da kurala dayalı botlar oluşturmayı tercih edebiliyor.

Drone

Uzaktan kontrol edilen drone bir kenara, yapay zeka ile otomatik olarak yönetilen drone’lar da bulunuyor. Bunların kullanım biçimi kişiden kişiye ya da işletmeden işletmeye göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin güvenliği sağlamak amacı ile devriye gezen drone’lar ile olası tehditlere karşı anında bilgi sahibi olunabiliyor.

Otonom Araba

Teknoloji ile ilginiz olsun ya da olmasın, Tesla’nın dünya çapında ses getiren girişimlerinin sonucunda otonom araba terimine zaten aşina hâle gelmişsinizdir. Bu arabalar, şoför koltuğunda oturan kişinin arabayı kontrol etmesine gerek kalmadan belirli varış noktasına gitmeyi sağlıyor.

Çevreye karşı duyarlı olarak geliştirilen araçlar, arabaları ve insanları algılıyor ve ona göre hareket ediyor. Şu anda tamamen kendi kendine sürüş özelliğine güvenmek için henüz erken olsa da alanda hızlı bir şekilde ilerlenmeye devam ediliyor.

Arama Motorları

Her gün kullandığınız arama motorları nasıl oluyor da bu kadar otoriter web sitesini belirliyor, iyi ve kötü yazıyı ayırt edebiliyor ve kullanıcıya en iyi sonuçları gösterebiliyor? Cevap: Yapay zeka.

Çeviri

Google Translate, Yandex Translate, Bing Translator gibi hizmetleri muhtemelen duymuş ve kullanmışsınızdır. Chrome gibi web tarayıcılarında yerleşik olarak da bulunan çeviri özelliği Rusça ve Korece gibi kendi ana dilinizden çok uzak bir yapısı olan dillerde yazılanları anlamanıza yardımcı oluyor.

Belirli bir dilde yazılmış metni farklı bir dile çevirmek için yapay zeka kullanılıyor. YouTube’un otomatik çeviri özelliğinde de aynısı geçerlidir.

Exit mobile version