Yapay Zeka İnsan Zekasına Fark Atabilir Mi: Uzmanlar Açıkladı

İnsanlık için çok büyük bir etki yaratması planlanan yapay zeka, insan zekasına hiç olmadığı kadar yakınlaşmaya başlayabilir. Alexa Yapay Zeka Asistanı Genel  Başkanı Rohit Prasad, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yapay Zeka denildiğinde insanların aklına genellikle görevleri yerine getiren makineler geliyor. Böyle bir teknoloji, birçok kişinin memnun kalabileceği düzeydedir. Fakat yapay zeka bunu çoktan aşmayı başardı. Hatta İngiliz matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing tarafından üretilen testler bile yetersiz kalıyor diyebiliriz.

Yapay zekanın sadece ışıkları açıp kapatan bir sistem olmadığı birçok kişi tarafından dile getiriliyor. Hatta yapay zeka çalışmalarının çok geri planda kaldığı bile ifade ediliyor.

Yapay zeka insan zekasına önemli ölçüde benzerlik gösteriyor

Yapılan çalışmalarda insan zekasını ve yaşam kalitesini arttıracak düzeyde yapay zekanın üretilme ihtimalinin olduğu ifade ediliyor. Dil yeterliliği, insanlar yerine görevleri yerine getirmek ve hızlı hesaplamalar yapmak bunlardan sadece birkaç tanesi.

yapay zeka insan zekasına

İnsanların eğlenceli ve hoş sohbet edebilecek sosyal asistanlar üretmesi yapay zeka ile son derece mümkün. Bu tür sosyal asistanların insanmış gibi davranmak yerine mizah anlayışı geliştirmeleri de oldukça kolay. Yani karşınızda gerçek bir insanla sohbet ediyor gibi hissedebilirsiniz.

Yapay zeka ile ilgili yapılan çalışmalarda ihtiyaçları önceden tespit etme gibi yetenekler ön plana çıkarılıyor. İhtiyaçlarınızın bu şekilde tespit edilmesi aynı zamanda duyarlı ve hassas bir yardımcınız olabileceği anlamına geliyor. Peki siz yapay zeka çalışmalarını yeterli görüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version