En İyi 10 Yapay Zeka Film

En iyi yapay zeka film nedir? İşte internetten izleyebileceğiniz gelişmiş teknolojiye sahip olan başarılı filmlerin listesi!

Yapay zeka film izlemek istiyorsanız bu konuyu işleyen çok sayıda yapım yer alıyor. Bu filmler sayesinde keyifli vakit geçirebilir ve teknolojiye yakından göz atma fırsatı elde edebilirsiniz. En başarılı filmler için aşağıda yer alan listeyi inceleyebilirsiniz.

Yapay Zeka Film Önerileri

  1. Matrix Serisi
  2. Terminator Serisi
  3. 2001: A Space Odyssey
  4. Blade Runner 2049
  5. Wall-E
  6. Ex Machina
  7. Her
  8. Tau
  9. I Am Mother
  10. I, Robot

1. Matrix serisi

İlk Matrix filmi 1999 yılında vizyona girdi. 8,7 IMDb puanına sahip olan filmde büyük başarı elde edilince film bir seriye dönüştürüldü. Aksiyon ve bilim kurgu ögelerini içerisinde barındıran seri, Thomas Anderson (Neo) isimli bir yazılımcının hikayesini konu alıyor.

2. Terminatör Serisi

İlk olarak 1984 yılında vizyona giren Terminatör, tıpkı Matrix gibi elde edilen başarının ardından bir seriye dönüştürüldü. 6,4 milyon dolar maliyet ile çekilen ilk film, ABD’de iki hafta boyunca 78,3 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

3. 2001: A Space Odyssey

Arthur C. Clarke’ın kısa bir öyküsünden esinlenen 2001: A Space Odyssey, macera ve bilim kurgu ögelerini içerisinde barındırıyor. Stanley Kubrick tarafından yönetilen başarılı yapım 8,3 IMDb puanına sahip. Filmin oyuncu kadrosunda Keir Dullea, Gary Lockwood, Daniel Richter ve William Sylvester gibi isimler bulunuyor.

4. Blade Runner 2049

2017 yapımı Blade Runner 2049 isimli filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve yaptı. Bilim kurgu, dram ve gizem ögelerini içerisinde barındıran yapım 8,0 IMDb puanı ile dikkat çekiyor. 2 saat 44 dakika uzunluğundaki filmin oyuncu kadrosunda Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas ve Robin Wright gibi isimler mevcut.

5. Wall-E

Dünya kötü kullanım nedeni ile yaşanmaz hale gelir. İnsanlar bu sebepten ötürü uzay gemileri aracılığı ile dünyayı terk eder. İnsanlar dünyayı terk etmeden hemen önce gezegeni temizlemek için geliştirilen Wall-E hariç tüm robotları devre dışı bırakır.

Çok uzun bir süre sonra dünyaya Eve isimli bir robot gönderilir. Filmde Wall-E ile Eve robotlarının hikayesine tanık oluyoruz. Pixar Animation Studios tarafından 180 milyon dolar bütçe ile geliştirilen animasyon filmi 534 milyon dolar hasılat elde etti.

6. Ex Machina

Dram, bilim kurgu ve gerilim ögelerini içerisinde barındıran Ex Machina 7,7 IMDb puanına sahip. 2014 yapımı başarılı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland yaptı. Yapımın oyuncu kadrosunda Alicia Vikander, Sonoya Mizuno, Domhnall Gleeson ve Oscor Isaacgibi isimler mevcut.

7. Her

En iyi 10 yapay zeka film listesinde yer alan Her dram, romantik ve bilim kurgu ögelerini içerisinde barındırıyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini Spike Jonze’un yaptığı Her’ün oyuncu kadrosunda Scarlett Johansson ve Joaquin Phoenix gibi isimler yer alıyor. 8,0 IMDb puanına sahip olan film 2013 yılında vizyona girdi.

8. Tau

Bilim kurgu ve gerilim ögelerini içerisinde barındıran filmde Julia isimli kadın, hapsedildiği yüksek teknolojili evden kaçmaya çalışır. 5,8 IMDb puanına sahip olan Tau isimli filmin başrol oyuncu kadrosunda Maika Monroe, Ed Skrein ve Gary Oldman yer alıyor.

9. I Am Mother

Yönetmenliğini Grant Sputore’un yaptığı I Am Mother, bir robot tarafından yetiştirilen genç kızın hikayesini konu alıyor. 1 saat 53 dakika uzunluğundaki yapım 6,7 IMDb puanına sahip. Dram, gizem ve bilim kurgu ögelerini içerisinde barındıran filmin başrol oyuncu kadrosunda Clara Rugaard, Rose Byrne ve Hilary Swank bulunuyor.

10. I, Robot

Aksiyon, gizem ve bilim kurgu ögelerini içeriisnde barındıran I, Robot isimli yapım 7,1 IMDb puanına sahip. 2004 yılında vizyona giren başarılı filmin oyuncu kadrosunda Will Smith, Bridget Moynahan ve Bruce Greenwood gibi isimler mevcut.

En iyi 10 yapay zeka film bunlarla sınırlı ancak listede olmayan, sizin de çok beğendiğiniz bir film varsa bunları yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version