Yapay Zeka Büyük Bir İvme Kazandı!

Herkesin büyük bir yatırım yaptığı yapay zeka ivme kazanmaya devam ediyor. Fakat asıl problem burada değil. Birçok kişi genellikle bu teknolojinin gelişeceğini düşünse bile, hangi yöne doğru ilerleyeceğini tahmin edemiyor.

Yapılan araştırmalarda yapay zeka sistemlerinin iki yöne doğru gelişebileceği ortaya çıktı. Bunlardan ilki büyük verilerin toplandığı sosyal medya platformlarıyken, diğeri ise daha çok nesne tanıma üzerine. Her iki gelişim de insanlığa büyük katkılarda bulunabilir.

Yapay zeka hangi yöne ivme kazanacak?

Microsoft ve Tesla gibi şirketler, yapay zekayı daha çok nesne tanıma ve makine öğrenimi üzerine güncelliyor. Bu tür teknolojilerin ve derin öğrenme sistemlerinin çok tartışıldığı günümüz dünyasında, Tesla ile Microsoft oldukça cesaretli davranıyor.

Her yıl kar miktarını güçlü bir şekilde arttıran Microsoft ve Tesla, derin öğrenme teknolojisi ile birlikte ürettikleri ekipmanların daha fazla nesneyi tanımasını sağlıyor. Ancak Facebook ve TikTok gibi platformlar ise, bunun yerine veri işlemeyi tercih ediyor.

Milyarlarca insana ait veriler işleniyor ve böylece nereye doğru yönelimin başladığı hakkında önemli bilgiler ortaya çıkıyor. Microsoft ve Tesla şirketi derin öğrenme teknolojisinin zirveye çıkacağı tarihi 2024 olarak görüyor. Sizce yapay zekanın yönü kimden yana olacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version