Yapay Bebekler, Soruşturma Konusu Oldu

Çin hükümeti, STAT tarafından alınan belgelere göre; bebekleri genetik olarak düzenlemek için tartışmalı bir projede kullanılan fonları sağlamış olabilir.

Devlet yetkililerinin paranın nasıl kullanıldığına çok dikkat edip etmediği belli olmasa da, belgeler Çin’in bilim adamı He Jiankui’nin suçlu olduğunu gösteriyor. He Jiankui’nin tek başına ve daha fazla istekli olanlara karşı isyan eden bir asi olduğu da söyleniyor.

Çin Hükümeti Soruşturma Başlattı

Kasım ayında He Jiankui Hong Kong’taki bir konferansta; ikiz kızları HIV’e daha dayanıklı hale getirmek için CRISPR aracını kullanarak genetik olarak onları düzenlediğini açıkladı.

Uluslararası bilim topluluğu, sadece etik olarak yanlış olmadığını, düzenlemenin özensiz olduğunu ve çalışmamış olabileceğini söyleyerek eylemleri hızlı bir şekilde kınadı. O zamanlar, Çin hükümeti hızlı bir şekilde soruşturma başlattı.

Ancak elde edilen belgeler; araştırma projesinin kısmen eski Shenzhen bölgesi ve Çin’in bilim ve teknoloji kolları olan eski bir laboratuvar tarafından finanse edilebileceğini göstermektedir.

Exit mobile version