Yahoo, Artifact’i Instagram’ın Kurucularından Satın Aldı

Yahoo, kapanacağı açıklanan Artifact'i satın aldı. Peki, haber uygulaması faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek mi?

Yahoo, Artifact'i Instagram'ın Kurucularından Satın Aldı

Yahoo, Instagram’ın kurucu ortaklarından haber Artifact’i satın aldı. Uygulama artık bağımsız bir hizmet olarak faaliyet sürdürmeyecek. Yahoo’nun Artifact ile ilgili çok daha farklı planları var.

Yahoo, Artifact ile Ne Yapmayı Planlıyor?

Şirket, Artifact’in yapay zeka destekli kişiselleştirme teknolojisini ve diğer özelliklerini gelecek aylarda Yahoo News gibi hizmetlerine kazandıracak.

Geçen hafta tamamlanan anlaşmanın şartları açıklanmadı. Artifact’in kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger geçiş sürecinde Yahoo’ya danışmanlık yapacak.

Artifact CEO’su Systrom, bir basın açıklamasında, “Yapay zeka, kullanıcılara önem verdiği haberleri bulma konusunda daha iyi bir deneyim sunmamızı sağladı. Yahoo, bu fırsatın farkında ve inşa ettiğimiz şeyin Yahoo News aracılığı ile hayata geçtiğini görmekten daha fazla heyecan duyamazdık” dedi.

Haber uygulaması geçen yıl ocak ayında kullanıma sunuldu. Kullanıcıların okumak istediği haberleri ortaya çıkaran algoritması sayesinde hızla popüler hâle geldi.

Oyunlar, son dakika haberleri gibi tamamen kullanıcının ilgi alanına giren haberler önermenin yanı sıra haber özetleri gibi yapay zeka destekli özellikler de sunarak mükemmel bir iş çıkardı.

Günün sonunda uygulama Instagram kadar başarılı olamadı. Her ne kadar yorum gibi özellikler eklense de Artifact yeterince büyük kitleye ulaşamadı. Systrom ve Krieger, ocak ayında Artifact’i kapatmakla ilgili planını açıkladı ve şimdi ise Yahoo tarafından satın alındı.

Exit mobile version