XLSX Dosyası Açma Nasıl Yapılır?

XLSX dosyası açma adımlarına mı ihtiyacınız var? Bu adımları takip ederek XLSX uzantılı dosyaları saniyeler içinde açabilirsiniz.

XLSX Dosyası Açma Nasıl Yapılır?

XLSX dosyası açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini mi merak ediyorsunuz? Bu işlemin nasıl yapılacağını öğrenmeden önce bu dosya uzantısının ne olduğundan bahsetmek gerekiyor.

Microsoft’un ofis yazılım paketinin içinde bulunan kullanışlı programlardan Excel’i kullananların aşina olduğu XLSX dosya uzantısı, Excel tarafından oluşturulan elektronik tabloları daha sonra görüntülemek ve düzenlemek üzere oluşturulan dosyaların uzantısıdır.

Satırlar, sütunlar ve tüm veriler bu dosyaların içinde depolanır. Daha önceden yapılan biçimlendirmeler de söz konusu dosyalarla beraber gelir. Daha çok finansal verileri tutmak için kullanılan XLSX uzantılı dosyalar hakkında dilerseniz gelin, daha ayrıntılı olarak bilgilenelim.

XLSX Dosya Uzantısı Nedir?

Microsoft, Excel’in 2007 versiyonunu kullanıma sunduğunda XLSX formatı ile geldi. O zamandan bu zamana kadar XLSX uzantısı da elektronik tablodaki verileri kaydetmek için en yaygın olarak kullanılan dosya uzantılarından biridir.

Bu formatın sadece Excel ile ilişkilendirilmesinin temel sebebi de aslında bundan ibarettir. Bu formatın yerini daha sonra .XLS uzantısı alsa da XLSX uzantısı hâlâ kullanılır.

XLSX Dosyası Açma Adımları

XLSX uzantılı dosyaları açmak için öncelikle bir elektronik tablo görüntüleyicisi ve düzenleyicisi edinmelisiniz. Android, iOS, Windows ve macOS kullanıcıları, Microsoft Excel kullanarak bu dosyaları çok kolay bir şekilde açabilir. Aslına bakılırsa Excel, bu uzantılı dosyaları açmak için en iyi seçenektir çünkü diğer programlar elektronik tabloların biçimlendirmesini tam olarak desteklemeyebilir.

Tabii ki Excel’in haricinde OpenOffice’in Calc programını kullanabilirsiniz. Bu program ücretsiz olarak sunulduğundan Microsoft’un ofis yazılım paketine ücret ödemek istemeyenler Calc programını tercih etmek isteyebilir.

Program kullanmak istemeyenlerin de başvurabileceği ücretsiz online e-tablo görüntüleyici ve düzenleyici seçenekleri vardır. Bunlardan ilki, Microsoft’un kendi Excel Online hizmetidir. Diğeri de Google’ın E-Tablolar hizmetidir. İkisi de web tarayıcısı üzerinden erişilebilir hizmetlerdir, herhangi bir program indirmenizi şart koşmaz.

Microsoft’un ofis yazılım paketine daha fazla alternatif arıyorsanız ücretsiz Microsoft Office alternatiflerine de göz atabilirsiniz.

Bu hizmetlerin haricinde XLSX uzantılı dosyaları açmak için başvurabileceğiniz bazı programlar da mevcuttur. Bu programlar tamamen XLSX uzantıya sahip dosyaları açmak için geliştirilen programlardır. XLSX Viewer Free, bunlara verilebilecek en iyi örneklerden biridir.

Exit mobile version