Xiaomi’den katlanabilir akıllı telefon

108 MP kamera ve MIUI 12 koduyla onaylanan Qualcomm Snapdragon yonga setine sahip Cetus kod adlı katlanabilir Xiaomi akıllı telefon doğrulandı.

Katlanabilirler akıllı telefonlar, son iki yıldır giderek popülerliğini artırıyor. Samsung gibi büyük OEM’ler piyasaya sürdükleri ve ilk cihaz setlerinden öğrenmiş oldukları ilk nesil katlanabilirler telefonları geride bıraktık. Samsung Galaxy Z Fold 2 gibi ikinci nesil katlanabilirler daha da iyi. 2021 hızla yaklaşırken, daha birçok katlanabilir ürünün biçimlendiğini göreceğiz. Xiaomi de kendi başına katlanabilir bir akıllı telefon hazırlıyor gibi görünüyor.

MIUI 12 kodu, Xiaomi’nin geliştirme aşamasında ‘cetus’ kod adlı katlanabilir bir akıllı telefona sahip olduğunu doğruladı. Cihaz ayrıca Qualcomm Snapdragon yonga setine ve 108 MP birincil kameraya sahip. Ayrıca Android 11 işletim sistemi ile çalışıyor.

LG K92 5G TELEFONUNU DUYURDU

XIAOMI KATLANABİLİR TELEFONUN KOD ADI ‘CETUS’

XDA Developers’ta yer alan habere göre; tespit edilen MIUI 12 kodundaki kanıt, Xiaomi’nin yeni bir katlanabilir cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu cihazın kod adı “cetus” dur. Xiaomi Mi 10 Pro için MIUI 12’nin en son Çin Kapalı Beta içindeki kodu incelendi. Cihaz ve bazı teknik özellikleri için daha fazla ipucu bulundu. Cihaz isFlodAbleDevice adı verilen yöntem için gerçek bir değer döndürdüğü için Cetus açıkça katlanabilirdir. Ekran kıvrımını izlemek ve katlama durumundaki değişiklikleri tanımlamakla ilgili bir dizi başka kod var. Bu da bize iddiaya karşı güven veriyor.

108 MP KAMERAYLA GELEBİLİR

Diğer özellikler için, Cetus büyük ihtimalle Android 11’de MIUI çalıştırıyor. Ayrıca Qualcomm Snapdragon işlemciyle gelecek. Ayrıca 108MP birincil kameraya sahip olacak.

Cihaz hakkında sahip olduğu katlanabilir ekran teknolojisi veya katlama mekanizması veya kullanılan tam işlemci dahil daha fazla bilgiye sahip değiliz. Bir tahminde bulunmamıza izin verilirse, kullanılan SoC’nin Qualcomm Snapdragon 8xx serisi amiral gemisi SoC olma ihtimali çok yüksektir.
Zira katlanabilirin muhtemelen bir prim fiyat etiketini daha iyi haklı çıkarmak için diğer üst düzey özelliklere sahip olacağı varsayılabilir.

XIAOMI’NIN İLK KATLANABİLİR TELEFONU DEĞİL

Cetus, aynı zamanda Xiaomi’den ilk katlanabilir değil. Şirket, katlanabilir konseptli akıllı telefonunu birkaç kez sattı. Ancak ürün hiçbir zaman tüketicilerin eline geçmedi. Cetus’un müşterilere de ulaşacağını gösteren hiçbir kanıt yok. Ancak Samsung’un katlanabilir premium akıllı telefonunun üçüncü yinelemesinde nasıl olacağını düşünürsek Xiaomi, yarışa bir an önce değil de katılacak.

Exit mobile version