Xiaomi X10+ Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

Xiaomi yeni 2'si 1 arada robot vakumu Xiaomi X10+ kendi paspaslarını yıkayabilir ve kurutabilir. X10+ ayrıca baz istasyonunda çöpünü boşaltabilir ve suyu yeniden doldurabilir.

Bugün 12T akıllı telefon serisini piyasaya sürmenin yanı sıra Xiaomi, Nisan ayında Çin’de piyasaya sürülen Robot Vacuum X10+’ın şimdi Avrupa’ya gittiğini duyurdu.

Bu, şirketin bugüne kadarki en çok yönlü robot süpürgesidir. Sadece 4,000Pa emiş ve basınçlı çift döner pedler ile paspas süpürmekle kalmaz; aynı zamanda baz istasyonu ile çöpünü otomatik olarak boşaltabilir. Su tankını yeniden doldurabilir, paspaslarını yıkayabilir ve onları da ısıyla kurutur.

Tüm söylenenlere göre, robot süpürgesinin kendisi çok az bakım gerektiriyor. Sadece baz istasyonunun su deposunu yeniden doldurmanız ve zaman zaman atık su deposunu ve toz kutusunu boşaltmanız gerekecek.

Bu, Xiaomi’nin hem paspas temizleme hem de paspas kurutma özelliklerine sahip bir robot elektrikli süpürgeyi piyasaya ilk çıkışı değil. Bunu neredeyse bir yıl önce Çin pazarı için yaptı. Diğer modellerde, dürüst olmak gerekirse, dünyanın en keyifli işi olmayan paspası kendiniz çıkarmanız ve yıkamanız gerekir.

Paspasın her çalışmadan sonra iyi göründüğünü düşünseniz bile, mantar büyümesini teşvik eden nem nedeniyle sonunda kokması muhtemeldir. Bu açıkçası iyi değil.

Xiaomi X10+ Akıllı Süpürge Paspasını Kendisi Temizliyor

X10+, çok işlevli baz istasyonuyla bu sorunu çözer. Yerleştirildiğinde, iki paspas, altlarında dönen ıslak fırçalar ve ardından iki saatlik, düşük ısılı bir kurutma seansı ile temizlenecektir.

Temel olarak, aşınma ve yıpranma nedeniyle değiştirmeniz gerekene kadar paspaslara asla dokunmanız gerekmeyecek. Ek olarak, X10+ ultrasonik sensörlerini kullanarak halıları algılayabilir ve bu noktada paspaslarını otomatik olarak kaldırır.

Öncekiler gibi, X10+ da iç mekan haritalama ve navigasyon için LDS (lazer mesafe sensörü) kullanır. Ayrıca Xiaomi’nin kendi “S-Cross AI” sistemiyle (makinenin çift hatlı lazeri ve RGB kamerasıyla birleştirilmiş bazı yazılım hileleri) donatılmıştır.

Her biri için uygun boşluk mesafesini tahmin etmek için öndeki nesne türlerini tanır. Diyelim ki oturma odanızda bir tartı var. X10+ her ihtimale karşı ondan 2 cm ila 4 cm mesafeyi koruyacak. Sehpa veya kanepe gibi genel mobilya parçalarına gelince, robot her zamanki görevlerini yerine getirmek için onlara doğru gidebilir.

Özel alanlarına bir kamera daha eklemekten endişe duyanlar için Xiaomi, X10+ için TÜV Rheinland Siber Güvenlik ve Gizlilik Koruma Standardı Sertifikası başvurusunda bulundu.

İşte Akıllı Robotun Fiyatı

Xiaomi Robot Vacuum X10+, Avrupa genelinde 899 Euro’dan (yaklaşık 900 $) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Aynı zamanda bugün satışa sunulan 1.099$’lık Roomba Combo j7+ ile karşılaştırıldığında, Xiaomi’nin kesinlikle bir fiyat avantajı var.

Özellikle de rakiplerinin çok azının paspas robotlarında hem kendi kendini temizleme hem de kendi kendine kurutma özellikleri sunduğu düşünüldüğünde bu cihazın daha iyi özelliklere sahip olduğunu görüyoruz.

Exit mobile version