Xiaomi WiFi Sorunu ve Çözümü

Xiaomi WiFi sorunu yüzünden internete doğru bir şekilde bağlanamıyor musunuz? Bu çözüm yollarına başvurun.

Xiaomi WiFi Sorunu ve Çözümü

Xiaomi WiFi sorunu maalesef ki çoğu Xiaomi marka akıllı telefon kullanan çoğu kullanıcının başına zaman zaman gelen bir sorundur. Bazen Wi-Fi ağına bağlansanız bile web tarayıcısı üzerinden herhangi bir web sitesine erişemez, insanlarla mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişim kuramazsınız.

Kısacası internete bağlı görünür ama internetiniz olmaz. Bu sorun genellikle yazılım kaynaklı olma eğilimindedir. Bir Xiaomi cihazına sahipseniz ve internete bağlanmakta sorun yaşıyorsanız aşağıda bulunan çözüm yollarını denemeniz iyi bir fikir olabilir.

Xiaomi WiFi Sorunu İçin Çözüm Yolları

Xiaomi telefonunuzda eğer Wi-Fi bağlanmıyor veya bağlansa bile interneti kullanamıyorsanız bu çözüm yolları size yardımcı olabilir. Bunları nasıl uygulayacağınızı aşağıdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Telefonu Yeniden Başlatma

Bir dakikadan fazla sürmeyecek olan yeniden başlatma işlemi ile birçok küçük hatayı çözebilirsiniz. Telefonunuzu yeniden başlatarak geçici dosyalardan kaynaklı sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz. Ön bellekle ilgili bir hata ise sorun muhtemelen ortadan kalkacaktır.

Telefonunuzu yeniden başlatmak için güç düğmesine basılı tutun ve açılan menüden “Kapat” seçeneğine dokunun. Telefonu kapatma işlemini onaylayın ve telefonu 30 saniye boyunca kapalı tutun. 30 saniyenin sonunda güç düğmesine basılı tutarak telefonu yeniden açın.

Telefonu yeniden başlatma eğer kaydetmediğiniz bir değişiklik yoksa hiçbir veri kaybı yaşamanıza neden olmayacaktır. Telefonu kapatmadan önce önemli tüm değişiklikleri kaydettiğinizden emin olun.

Wi-Fi’ı Kapatıp Açma

Telefonu yeniden başlatma işlemini gerçekleştirmenize rağmen Wi-Fi çalışmaya devam etmiyorsa Wi-Fi’ı kapatın ve 10-15 saniye boyunca kapalı tutun. Daha sonra Wi-Fi’a yeniden bağlanın.

Kablosuz Ağı Unutma

Bir kablosuz ağı unutmak, o kablosuz ağ ile ilgili verilerin silinmesini sağlar. Bir diğer deyişle o ağa ilk kez bağlanıyormuşsunuz gibi bağlanmanıza yardımcı olur. Bir Wi-Fi ağını unutmak için ayarlara girin. Wi-Fi bölümünden bağlı olduğunuz ağı bulun. Bu ağın yanındaki simgeye basın ve “Ağı Unut” seçeneğine dokunun.

Ağı unuttuktan sonra unuttuğunuz ağa yeniden girin. Sıfırlama yaptığınız için otomatik bağlanmayacak, sizden öncelikle bir şifre isteyecektir. Bu şifreyi girerek ağa bağlanabilirsiniz.

Başka Bir Ağa Bağlanma

Sorunu sadece belirli bir ağda mı yoksa bütün ağlarda mı geçerli olduğunu öğrenmek için başka bir ağa da bağlanmayı deneyin. Başka bir ağa bağlanıyorsa sorun bağlanılan ya da bağlanılmaya çalışılan ağda olabilir.

Ağa Diğer Cihazlardan Bağlanma

Sorunu sadece bir cihazda mı yoksa tüm cihazlarda mı yaşadığınızı öğrenmek için cihaza bir de başka cihazla bağlanın. Sorun başka cihazlarda da devam ediyorsa cihazınızda artık herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Bunun yerine internet servis sağlayıcısı ile iletişime geçmelisiniz.

İşletim Sistemini Güncelleme

Sorun eğer yazılım kaynaklı bir sorun ise bununla tek karşılaşan siz olmayabilirsiniz. Genel bir sorun olduğundan bununla ilgili bir güncelleme de yayımlanacaktır. Başka bir ağa bağlanırken sorun yaşamıyorsanız başka bir ağ üzerinden işletim sistemini güncelleyin.

Exit mobile version