Xiaomi teleskopik lensi tanıttı

Xiaomi bugün geniş bir diyafram açıklığına sahip yeni bir teleskopik kamera lensini tanıttı. Bugün Pekin’de düzenlenen Xiaomi Geliştirici Konferansı sırasında Xiaomi, çok da uzak olmayan bir gelecekte akıllı telefon fotoğrafçılığını potansiyel olarak değiştirebilecek yeni bir teleskopik lens teknolojisini tanıttı. Çok uzak olmayan bir gelecek diyerek bunu gerçekten kastediyoruz. Çünkü Çinli teknoloji devi, teknolojinin ürünlerde uygulanmaya hazır olduğunu söyledi.

Xiaomi, 200W hızlı şarjlı telefonu piyasaya sürebilir

XIAOMI TELESKOPİK KAMERALARININ ÖZELLİĞİ

Teleskopik bir lense sahip olmanın pek çok faydası vardır. Yeni başlayanlar için Xiaomi, lensinin geleneksel olanlardan %300 daha fazla ışık toplayabileceğini ifade ediyor. Bunun özellikle düşük ışıklı senaryolarda kamera performansını büyük ölçüde artıracağını söylüyor. Gelişmiş sabitleme, bu özel kamera ile yalnızca kararlılığı değil, keskinliği de %20 oranında artırıyor.

Xiaomi, söz konusu lensin ƒ numarasını henüz detaylandırmadı, bu nedenle diyaframın gerçekte ne kadar büyük olduğundan emin değiliz. Ancak, tasarımının en heyecan verici unsuru, lensin diğer bir şahsiyet numarasıdır.

TELESKOPİK LENSLE İYİ VE YÜKSEK KALİTELİ FOTOĞRAFLAR

Videoda, lensin otomatik olarak genişlediğini görebiliriz. Hatta harika makro fotoğraflar bile çekebilirsiniz. Ayrıca bu lensin bir telefonun arkasında bu kadar çok kameraya sahip olma ihtiyacını nasıl ortadan kaldıracağını da görebiliriz. İyi, yüksek kaliteli bir sensör bu tür bir teknoloji ile eşleştirilebilir. Birden fazla odak uzaklığını kapsayabilir.

Xiaomi’nin Weibo’ya yüklediği bir videoda, telefonun gerçek parti numarası sergileniyor. Objektif, telefonun gövdesinden tıpkı eski bas-çek yakınlaştırma kameraları gibi dışarı çıkıyor. Bu, Samsung Galaxy K Zoom gibi fiziksel olarak içeri ve dışarı hareket etmesini sağlar. Xiaomi, bir yakınlaştırma aralığı veya bunun ilk etapta konulara fiziksel yakınlaştırma yeteneği sunup sunmadığını belirtmedi.

Daha önce belirtildiği gibi, teknoloji son test aşamasındadır. Bu nedenle teleskopik lensli ilk cihazları çok yakında görmeye başlamalıyız.

Exit mobile version