Xiaomi Mi Pad 5, 8520mAh çift hücreli pil ile gelecek

Xiaomi Mi Pad 5, Mi Pad 5 Pro lansman çizelgesi, temel özellikleri ve tasarımı sızdırıldı. Xiaomi, tablet serisini en son 2018’de güncelledi. Bu nedenle segmenti tamamen terk ettiği düşünülüyordu. Ancak son zamanlarda şirket, tablet serisini bu yıl güncelleyeceğini ima etmişti. Bunda COVID-19 salgınının bir sonucu olarak e-öğrenme ve diğer amaçlar için tablet kullanımındaki artış etkili oldu. Şirket, tablet serisi için bir amiral gemisi yapılandırması kullanmaya devam ediyor.

Mi Pad 5, artık Çin’in 3C sertifikasına sahip. Hatta sertifika listesi, cihazdan neler bekleyebileceğimize dair bir fikir veriyor. Liste, cihazın 8520mAh kümülatif güce sahip çift hücreli bir pil ile donatılacağını gösteriyor. Gerçekte, hücrelerin her biri 4260mAh kapasiteye sahiptir.

Samsung Galaxy Z Flip modelinde S Pen desteği

XIAOMI MI PAD 5 TABLETİN ÖZELLİKLERİ

Ne yazık ki Xiaomi, amiral gemisi tableti ile ilgili herhangi bir ayrıntıyı henüz resmi olarak açıklamadı. Ancak cihaz söylenti değirmenlerinin uğultusunu devam ettirdi. Mi Pad 5 ve Pad 5 Pro olmak üzere iki modelde geleceğini gösteriyor. Modeller sırasıyla MediaTek Dimensity 1200 ve Snapdragon 870 yongalarından güç alacak. Pro sürümü, şu anda iPad Pro ve Huawei Mate Pad Pro gibi markaların işgal ettiği üst düzey tablet pazarını hedef alacak.

Mi Pad 5 Pro’nun ayrıca 120 Hz yenileme hızını, 240 Hz dokunmatik örnekleme oranını desteleyecek. Ayrıca 4096 düzeyinde dokunuşu destekleyen 2K çözünürlüklü bir LCD ekrana sahip olacağı ifade ediliyor. Hatta Pro sürümü, stylus kalem için destek getirecek.

Ayrıca Xiaomi, tabletler için özel olarak bir MIUI işletim sistemini geliştireceğini daha önce açıklamıştı. Arayüz, bir el bilgisayarı moduna sahip olacak. Klasik başlat menüsü ve kontrol merkezini içeren PC merkezli bir arayüze sahip olacak.

Renders ayrıca, Mi 11 akıllı telefona benzer bir kurulumda üç kamera önermektedir. Ancak bu, özellikle uygun bir akıllı telefon alabildiğinizde, kamera yetenekleri için kimin bir dizüstü bilgisayar satın alacağına dair geçerli bir soruyu gündeme getirecektir.

Exit mobile version