Xiaomi Mi Note 10 Lite Android 11 güncellemesi aldı

Xiaomi, 2020’nin ilk yarısında Mi Note 10 Lite akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Tasarım odaklı bu telefon, geçen yıl piyasaya çıkan en ucuz kavisli ekranlı akıllı telefonlardan biriydi. Nedense şirket bu cihazı en büyük pazarları olan Çin ve Hindistan’da satmıyor. Bununla birlikte, bu telefon Android 10 tabanlı MIUI 11 ile piyasaya çıktı. Ancak kısa süre sonra MIUI 12’ye güncellendi ve şimdi, Android 11 güncellemesi bile almaya başladı.

Xiaomi, Mi Note serisi ile amiral gemisi segmentinde adını duyurdu. Birkaç yıl önce Mi Note serisi, üstün özelliklere sahip daha büyük Mi amiral gemileri olarak hareket etti. Xiaomi, Note serisinin önemini yavaş yavaş azaltarak onu Mi Note 3 ile orta sınıf bir cihaz dizisi haline getirdi. Mi Note telefonu olmadan uzun bir süre geçtikten sonra, şirket Kasım 2019’da 108MP kamera ve Snapdragon 730G ile Mi Note 10 Pro’yu tanıttı.

Apple, katlanabilir iPhone ekranlarının prototiplerini hazırlıyor

BEKLENEN GÜNCELLEME GELDİ

Birkaç ay sonra, şirket benzer özelliklere sahip bir Mi Note 10 Lite varyantını ancak 64MP’lik bir kamera ile piyasaya sürdü. Android 10 ile gelen cihaz kutusundan çıkar çıkmaz, Android 11 için beklenen bir güncellemeyi aldı.

Geçen ay Xiaomi, MIUI 12.5 yazılımını vanilya MIUI 12’ye göre kademeli bir güncelleme olarak tanıttı. Bu aynı zamanda gelen MIUI 13 şubesinden önce bir adım olarak hizmet ediyor. Telefonların çoğunun, MIUI 12.5 ürün yazılımının yanı sıra uzun süredir beklenen Android 11 underhood güncellemesini alması bekleniyor. Şimdilik, Mi Note 10 Lite ile durum böyle görünmüyor. Cihaz, belirli bölgelerde Android 11 güncellemelerini alıyor. Ancak yine de MIUI 12 şubesini taşıyor.

XIAOMI MI NOTE 10 LITE İÇİN GELEN ANDROID 11’DE NELER VAR?

Yeni cihaz yazılımı güncellemesinin boyutu 2,3 ​​GB’dir. Bu nedenle, yeni akıllı telefon yazılımını indirmeden önce yeterli depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Sonuçta, microSD kart yuvası olmayan bu telefonun depolama alanı yeterli değil. Güncelleme, tek seferlik uygulama izinleri ve sohbet balonları gibi Android 11 ile sunulan tüm güzellikleri getiriyor. Bununla birlikte, bir dizi hata düzeltmesi, sistem geliştirmesi ve bir Ocak 2020 güvenlik yaması da getiriyor.

Mi Note 10 Lite, bu nedenle küresel pazarlarda mevcuttur. Güncellemenin önümüzdeki birkaç gün boyunca tüm bölgelerdeki tüm uygun birimleri kapsamasını bekliyoruz. Güncellemeyi yüklemeden önce verilerinizin yedeğini almanız önerilir. Görünüşe göre, bazı uygulamalarda bazı uyumluluk sorunları var. Bu, fabrika ayarlarına sıfırlama yapılarak düzeltilebilir. Bu işlemden önce uygun bir yedekleme yapmışsanız, cihazınızı sıfırladıktan sonra kolayca geri yükleyebilirsiniz. Ancak, gecikmeler veya sorunlar fark etmezseniz, cihazınızı sıfırlama yapmadan kolayca tutabilirsiniz.

 

Exit mobile version