Xiaomi Mi Band 6 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi Band 6 giyilebilir ürününü tanıttı. Xiaomi popüler Mi Band (Avrupa’da Mi Smart Band olarak da anılır) giyilebilir ürünler serisi, paranın karşılığını vermeleri sayesinde dünya çapında adeta yok satıyor. Bugün, şirket bir sonraki fitness takipçisini tanıttı: Mi Band 6 (AKA Mi Smart Band 6). Mi Band 5’ten yaklaşık %50 daha büyük bir ekrana sahip olan yeni Mi Band 6, çok sayıda sensör, fitness işlevi ve sağlık izleme özelliği sunar.

Xiaomi Mi Band 6 tasarım ve teknik özellikleri

Selefi gibi Mi Band 6 siyah, turuncu, sarı, zeytin, fildişi ve mavi dahil olmak üzere birçok renkte gelen silikon bir kayışa sahiptir. Her bir kayış, ana gövdeyi bileğinizde sıkıca yerinde tutmak için 155-219 mm arasında ayarlanabilir. Cihaz 47,4 x 18,6 x 12,7 mm boyutlarındadır ve çapraz olarak 1,56 inç ölçen bir uçtan uca AMOLED ekrana sahiptir.

Ekran, 450 nit parlaklığa ulaşan ve parmak izi önleyici kaplamaya sahip temperli bir cam katmanla birlikte gelen 152 x 486 çözünürlüklü bir paneldir. Xiaomi’nin teknik özellik sayfası, Mi Band 6’ya hangi yonga setinin güç verdiğini açıklamadı, ancak tam teşekküllü bir akıllı saatle uğraşmadığımız yonga setinin pek bir önemi olmadığı düşünülüyor. Yine de önemli olan, sunulan çok sayıda sağlık ve spor özelliğidir.

Xiaomi Mi 11 Ultra ile teknolojik devrim!

Xiaomi, Mi Smart Band 6’nın bir PPG kalp atış hızı sensörüne, bir Sp02 sensörüne, 3 eksenli bir ivmeölçere ve 3 eksenli bir jiroskop sensörüne sahip olduğunu söylüyor. Şirket, standart modelden biraz daha pahalı olmasına rağmen, giyilebilir cihazın ayrı bir NFC sürümünü de sunuyor. Yine de, aradığınız tek şey sağlık ve fitness takibi ise o zaman pek çok seçeneğiniz vardır. Mi Band 6, özelleştirilebilir bir işlev modülü, 30 fitness modu (6’sı giyilebilir cihaz tarafından otomatik olarak algılanır), 5ATM su direnci, uyku takibi, stres izleme, kadın sağlığı takibini içerir.

Çoğu akıllı saatin aksine, Mi Band 6, tek bir şarjla kolayca bir haftadan uzun süre dayanabilir. 125mAh bataryası ile Mi Smart Band 6, birlikte verilen manyetik şarj cihazı kullanılarak yeniden şarj edilmesine gerek kalmadan 14 günden fazla sürekli kullanıma dayanabilir. Giyilebilir cihazı da şarj etmek 2 saatten az sürer.

Xiaomi Mi Band 6, Mi Wear uygulamasını veya Mi Fit uygulamasını kullanan hem iOS hem de Android cihazlarla uyumludur.

Akıllı saatin fiyatı

Xiaomi, Mi Band 6’yı Avrupa’da 44,99 Euro’ya satışa sunulacak. Cihazın Türkiye fiyatı henüz belli değil.

Mi Smart Band 6, Mi 11 Lite serisi, Mi 11i ve Mi 11 Ultra dahil olmak üzere Xiaomi’nin birkaç yeni akıllı telefonuyla birlikte piyasaya sürüldü. Bunların hepsi Android telefonlar olduğundan, giyilebilir cihaz her biri ile güzel bir şekilde eşleşebilir.

Exit mobile version